Erdoğan’ın ısrarı ve refah katkısının önemi
Tek tek bakılınca... Müjdelere bir yenisi eklenince... Araya zaman girince... Yapılanlar unutulunca... Kıyaslamalar olumsuzdan başlatılınca... Ve seçim ortamında vatandaş daha çok günlük yaşayınca... Büyük resim ister istemez dikkatten kaçabiliyor. Veya büyük bir çaba görmezden gelinebiliyor. Bu yüzden olsa gerek...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tüm ekibinden ve parti teşkilatlarından, bıkıp usanmadan anlatılmasını talep ediyor. Ama... "Şu hizmetleri yaptık" diye, kimsenin başına kakılmasını istemiyor. Aksine, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" algısının yerleşmesini istiyor.
Masa başındakilere... Ofislerindeki pencereden sadece kendi küçük dünyasına bakanlara... Ekranlarda tek taraflı ahkâm kesenlere... Salon adamlarına takılıp kalmıyor.
Tabana hitap ediyor... Ortalamayı gözetiyor... Nabzı tutuyor... Ve bildiği yolda dosdoğru ilerliyor... Gerekçelendirilmeyen değerlendirmelere itibar etmiyor... Sahadan gelen sese ve beklentilere kulak veriyor... Bugün kadar yarını da hesaplıyor...
***
Cumhurbaşkanının bu siyaset tarzını, 2023 yılına dair "refah etkisi önlemleri" üzerinden okumak, ileriye hatta sandığa dair çok şey anlatıyor. Zira son dönemde açıklananlar (asgari ücret, EYT, memuremekli zamları) gündemin sıcak başlıklarını yansıtıyor. Oysa konuya, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarının karşılanması bağlamında, yani bütüncül olarak yaklaşıldığında epeyce detay ön plana çıkıyor.
6'lı Masa, "Eş Cumhurbaşkanlığı" esasına dayalı karmaşık ve belirsiz yönetim modelini tartışa dursun, atı alan Üsküdar'ı geçiyor bile.
Öyle ki...
Sosyal devlet ilkesi gereği bu yıl "refah katkısı" olarak bütçeden 1,2 trilyon lira kaynak seferber edilecek. Yani 2023 bütçesinin yüzde 27'si doğrudan dar ve sabit gelirliler ile toplumun ekonomik açıdan en kırılgan grupları için kullanılacak... Bunun yanında, ekonomi motorunun durmaması için çok yönlü programlar finanse edilecek.
Kısaca özetleyecek olursak...
Bu yıl ayrıca...
İlaveten...
Evet...
Bütün bunlar bütçe ile devletin yapması gereken hizmetler. Buradaki incelik, ödeneklerin dağılımında, kullanım alanlarında ve önceliklendirilmesinde. Zaten bu tablo da tüm negatif kampanyaya rağmen ezber bozmaya yarıyor. Yeterli mi? Hayır.
Çare... Halkla hemhal olmak ve anlatmak, anlatmak, anlatmak!
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Pandemi sonrası toplumun ruh sağlığı! (23.11.2024)
- Ekonomiye dair kısa Notlar... (21.11.2024)
- Küresel zirveleri etkileme kabiliyeti... (20.11.2024)
- G20 Zirvesi... Erdoğan, Rio’da Biden’ı uğurlarken... (19.11.2024)
- AK Parti... Değişim, Değişiklik, İhtiyat! (16.11.2024)
- Etki ajanlığı mı, yeni nesil casusluk mu? (14.11.2024)
- Geleceğe hazırlanmak… (12.11.2024)
- MİT, belediye takip eder mi? (09.11.2024)
- Başkentte güncellenen Trump Dosyası... (07.11.2024)
- Kayyum kararları ve arka planı... (05.11.2024)