Küresel Vizyon yola çıktı
Erdoğan'ın liderlik ettiği Anayasa Referandumu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile, Türkiye'nin küresel ekonomi-politikte üstleneceği role yönelik 'küresel vizyon'un önemli sac ayaklarından biri. 17 Nisan sabahından itibaren, Türkiye'nin 'küresel vizyon'u da yola çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece mayıstaki dünya turu ve katılacağı uluslararası zirve ve temaslar, 'küresel vizyon' konusunda gerekli ipuçlarını vermekte.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, gerçek anlamda 'işlerlik' kazanacak bir parlamento, halkın iradesinin yansıyacağı bir yargı, yeni bir büyüme modeli, Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin küresel düzeydeki yeni 'dostlar'ı ve bu dost ülkelerle yürütülecek ortak küresel projeler, bir çırpıda sayabileceğimiz yeni 'küresel vizyon'un önemli parçalarını oluşturmaktalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesi de, Türkiye'nin yeni 'küresel vizyon'unun önemli mottolarından birini oluşturmakta.
Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde, küresel sorunların çözümsüzlüğe mahkûm olmasına sebep olan haksızlıklara, umursamazlıklara, adaletsizliklere karşı güçlü bir mücadeleye soyunuyor.
Bu nedenle, Hindistan ziyaretindeki her konuşması, her ifadesi, büyük bir merak ve beğeniyle karşılandı.
Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gulshan Sachdeva, referandum sonuçlarının ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini Yeni Delhi'ye yapan Erdoğan'ın ziyaretinin sadece Hindistan değil, diğer devletlerce de ilgiyle izlendiğini ifade etmiş. Hindistan, Çin ve Rusya gibi yakın geleceğin 'küresel' ölçekteki yeni oyuncuları, Türkiye ile bilişim teknolojileri, hava ve uzay teknolojileri, enerji, bilhassa yenilenebilir enerji alanlarında, alt ve üstyapı yatırım projelerinde, stratejik işbirliği oluşturmak istiyorlar. Küresel dünyanın tüm kritik önemdeki oyuncuları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'küresel vizyon'unda, Türkiye ile kurulması arzu edilen stratejik ortaklık çağrılarını ve Türkiye'nin önümüzdeki zorlu 10 yıla yapacağı 'pozitif' katkıları iyi okumalı.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- ‘Terörsüz Türkiye’ ve Büyük Kalkınma Hamlesi (29.11.2024)
- ‘Küresel Güney’le işbirliğini derinleştirme dönemi (27.11.2024)
- Türkiye’nin kalkınmasında ‘tam bağımsızlık’ dönemi (25.11.2024)
- Küresel açlık tehdidinin jeopolitik yönü (22.11.2024)
- Sürdürülebilirlik ve refah için kalıcı barış (20.11.2024)
- G20 ve küresel eşitsizlikle etkin mücadele (18.11.2024)
- İklim krizi için 8 trilyon dolar daha lazım (15.11.2024)
- Ya ‘temiz enerji fonu’, ya daha ağır ‘kaos’ (13.11.2024)
- ‘Rasyonelleşme’mi daha derin ‘parçalanma’mı? (11.11.2024)
- 2025 için temel uyarı: ‘Beklenmeyeni Bekleyin’ (08.11.2024)