En güçlü omega-3 kaynağı! Dondurunca vitamini artıyor...
Dondurulmuş besinlerin genellikle taze olanlarına göre daha az sağlıklı olduğu düşünülse de, bazı besinlerin dondurulmuş olarak tüketilmesinin faydalı olabileceği ortaya çıktı. Beslenme uzmanları, dondurulmuş gıdaların belirli vitamin ve besin maddelerini daha iyi koruyabileceğini belirtiyor.
Dondurulmuş besinler, tazeliğini ve besin değerini korumak için dondurma işlemiyle muhafaza edilen gıdalardır. Peki dondurulmuş gıdalar faydalı mı zararlı mı? İşte konuya ilişkin merak edilenler...
DONDURUNCA VİTAMİNİ ARŞA ÇIKIYOR!
Örneğin, dondurulmuş brokoli, taze olanına göre sindirim sağlığı ve beyin fonksiyonu için gerekli riboflavin (B2 vitamini) açısından daha zengin olabilir. Hasattan hemen sonra dondurulan sebzeler, temel vitamin ve antioksidanların daha uzun süre korunmasını sağlar.
Tatlı mısır da dondurulduğunda besin değerini koruyarak 'en üst seviyede' besin sağlamaktadır. Dondurulmuş mısır, taze mısırdan daha fazla C vitamini içerir ve taze tatlı mısır, toplandıktan sonraki 12 saat içinde şeker içeriğinin yüzde 50'sini kaybettiğinden, dondurulmuş mısır genellikle daha lezzetli bir seçenek haline gelir.
Ayrıca, güçlü demir kaynaklarından biri olan ıspanak da dondurulmuş olarak tüketildiğinde besin değerlerini kaybetmeyen besinler arasındadır. Taze ıspanak çabuk bozulur ve besin değerlerini kaybederken, dondurulmuş ıspanak, C vitamini ve folatı daha uzun süre koruyarak sağlık yararlarını aylarca muhafaza eder.
EN GÜÇLÜ OMEGA-3 KAYNAĞI!
En güçlü omega-3 kaynağı olan balık, sağlığa faydalarıyla haftada en az bir kez tüketilmesi önerilen gıdalar arasında yer alıyor. Balığı dondurmak, omega-3 gibi kalp sağlığına faydalı yağ asitlerinin aktif kalmasına yardımcı olur.