Ekonomi çevreleri, 16 Nisan Referandumu sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, referandum sonucunun sağladığı siyasi istikrara bağlı olarak, ekonominin çarklarını hızlandıracak süreçleri hızla değerlendirmeye başladı. 17 Nisan sabahındanitibaren, bir yandanTürk halkının onayıile hayat bulan 18 maddelikanayasa değişikliğiningerektirdiği uyum yasaları vereformlara yönelik gündemtakip edilirken, bir yandan daHükümet'in reel sektörü vepiyasaları desteklemek amacıylahayata geçirdiği paketlerinpozitif etkisinin hissedilmesineyönelik adımlar dahızlandırılacak. Bu çerçevede, kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlar hızla değerlendirilirken, bilhassa Kredi Garanti Fonu'nun,yeniden yapılandırılması sonrasında,reel sektöre sağladığı130 milyar TL'ye yakınkredi imkânının, marttan itibarenmal ve hizmet piyasalarınıcanlandırıcı etkisi de not alınmış durumda. Bu noktada, 2017'ninbütünü için, bir yandan özelsektör yatırımlarını canlandırıcı,bir yandan da net ihracatınbüyümeye katkısını hızlandırıcıtedbirler öncelikligündem maddesi olarak gözlemlenmekte.Bu doğrultuda,teşvik paketlerine yönelik iyileştiriciadımlar hızla ele alınırken,Eximbank imkânlarının güçlendirilmesive ihracatçı kesimin KrediGaranti Fonu imkânlarındanyararlandırılmasınayönelik çalışmalarda yoğunlaştırılacak.Esasen, 18 maddelikanayasa paketininCumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi ilebirlikte, Türkiye'yesağlayacağı zihniyetdeğişimi, TürkiyeEkonomisi'nin kritikönemdeki sektörlerineyönelikhukuki mevzuatın, regülasyonlarınhızla gözden geçirilmesinisağlayacak bir sürecinde önünü açıyor.
'İyi yönetişim' ilkeleri doğrultusunda, 17 Nisan sabahındanitibaren, Türkiye'nin küreselrekabetteki konumunu güçlendiricibir siyasi karar almasüreç değişimine ve ekonomialanında kamu-özel sektörişbirliğine dayalı yepyenibir bakış açısına doğru yelkenaçmış durumdayız. Bu tarihi zihinsel dönüşümün ve iş yapma ve yönetişim model değişikliğinin bütünü 'dijitalleşme' sürecinden geçiyor. Türkiye'de, bilhassa KOBİ'lerin dijitalleşme oranı halen yüzde 5'leri zor buluyor. Cumhurbaşkanlığı HükümetSistemi ile birlikte hızlanacakreform süreci, Türkiye'nin'dijitalleşme dönüşümü'ne deivme kazandıracak. 2023'te KOBİ'lerin yüzde 60'ının tam manasıyla dijitalleştiği bir Türkiye, ihracat katma değerini de 1.5 dolardan, 3 dolara taşımış olacak. 17 Nisan Türkiye'nin 'dijitalleşmesüreci'nin de miladıolacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.