Altılı Masa'nın iki büyük partisi CHP ve İyi Parti'nin milletvekili listeleri açıklanınca ortalık karıştı ve ciddi bir tepki doğdu. Tepkilerin odağında da listelerde "FETÖ"cü olduğu iddia edilen çok sayıda isim vardı.
Aslında başından beri İP'li Koray Aydın'ın deyimiyle "teknik direktörlüğünü" KemalKılıçdaroğlu'nun yaptığı Altılı Masa, sadece altı partiden ibaret değildi. Masanın biri altında diğeri üstünde iki ortağı daha vardı: PKK ve FETÖ...
PKK, siyasi uzantısı HDP yoluyla açık açık masanın ortağı olurken, FETÖ'nün nasıl görünür olacağı merak ediliyordu. O da nihayet CHP'nin ve İyi Parti'nin milletvekili listelerinde görüldü. Bunu da bizzat CHP'liler ve İyi Partililer söyledi.
Mesela CHP'li İrem Çiçek şöyle diyordu: "Biz Sadullah Ergin ve İbrahim Okur hakkındasuç duyurusunda bulunduk. Bu dönemFETÖ'nün siyasi ayağını araştırmak istemeyenbir dönem olduğu için takipsizlik kararıverildi. FETÖ'cü gizli tanığın Ergin hakkındaifadeleri vardı."
İyi Parti'nin kuruluşunda önemli rol oynayan Aytun Çıray'ın söyledikleri de farklı değildi: "Nitekim Türk Polis Teşkilatı'nın abideinsanlarından, FETÖ kumpasları mağduruEmin Arslan bir tweet atarak İ.NaimŞahin ile ilgili olarak, 'Emniyet teşkilatınınFETÖ'ye peşkeş çekildiği dönemin İçişleriBakanı' diye yazdı."
Doğrusu bu noktaya iki parti de tesadüfen gelmedi.
Masanın CHP'li cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu bu süreci adım adım hayata geçirdi.
Hem özerklik hem de KHK talebini hiç saklamadı. İki tarafa da açık mesaj verdi.
Akşener ise işi daha gizli kapaklı götürdü. HDP'nin masaya oturmasına karşı çıkarken, başından beri FETÖ'nün sivil uzantılarıyla iş tuttu.
Hatırlayın, Koray Aydın'ın şu minvaldeki sözü hâlâ hafızamızda: "Genel başkanımızı gittiğiher şehirde cemaatçiler karşılıyor."
Geriye dönüp bakın, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına gelmesinde de FETÖ'nün rolü gizli saklı değil.
FETÖ, örgütsel olarak 15 Temmuz'dan sonra içeride etkisiz hale getirilse de siyaset ayağı ve sivil toplumdaki gücü "renklendirme" yöntemiyle devam etti.
O güç bugün altılı veya yedili masa olarak karşımıza çıkan yapının oluşmasında ve bir arada tutulmasında çok etkili oldu. Sadece Akşener'in 2 Mart'ta masayı terk edip zehir zemberek açıklama yaptıktan sonra tıpış tıpış geri dönmesine bakmak bile yeterli. Kimse bu dönüşü normal bir siyasi akılla izah edemedi.
Tipik rahmetli Deniz Baykal'ın Pensilvanya'ya selam yollayıp susması gibi.
Dün masanın oluşmasına karşı çıkmayan CHP'li veya İP'li siyasi aktörler, bugün eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i CHP'nin Çankaya listesinde, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i de İP'in Ordu listesinde milletvekili adayı olarak görünce şaşırıyorlar ama atı alan Üsküdar'ı geçeli çok oldu.
Hem de vız gelir tırıs gider dercesine... Kör kör parmağım gözüne misali Ergin'ın Çankaya'dan aday gösterilmesi de böyle. Bunun sırrını çözen var mı?
Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri "nefretle" körleştirilmiş bir CHP'yi bile ikna edemez: "Sadullah Bey başka bir partinin adayı,diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayıbizim partililer de var. Dolayısıyla bunlarartık oyların heba olmaması ve bunların leheçalışması için böyle bir akılcı politika izlendi."
Listelerde çok sayıda FETÖ sever olduğu iddiasıyla, Çankaya mesajı her şeye alıştırılan CHP'liler veya İyi Partililer için ne anlama gelir bilemem ama Türkiye için "tehlikeli" bir sinyalin habercisi olduğu çok açık.
Herhalde ABD Başkanı Biden'ın "darbeyledeğil seçimle..." dediği şey bu olsa gerek.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.