Türkiye'nin 'Milli Ekonomi' hamlesi, 1960'lı yıllarla birlikte başlayan 'planlı dönem'de, 'ithal ikamesi' politikaları önceliklendirerek, Türkiye'nin demir-çelik, petro-kimya, alüminyum, otomotiv, motor, çimento gibi sektör ve alanlarda büyük yatırımlara ağırlık vermesiydi. Ne gariptir ki, NATO başta olmak üzere, Atlantik İttifakı ve onun lideri ABD'nin kurduğu tüm kurumlarda yer alan Türkiye'nin 'ağırsanayi' hamlesine batılı ülkeler neredeyse hiç destek vermezken; bu kritik önemdeki yatırımların neredeyse tümü SovyetlerBirliği'nin teknik desteğiyle gerçekleştirildi.
Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın bu süreçte önemli önderlikleri ve emekleri oldu. Celal Bayar ve Adnan Menderes özel sektörün gelişim göstermesi ve Türkiye Ekonomisi'nde ağırlığını arttırmasına yönelik büyük atılımlara imza atmış olsalar da, Türkiye'nin 'tarihi' sanayileşmehamlesi 1. Etap'ta Atatürk döneminde, 2. Etap'ta da 1960-1980 dönemindeki siyasetçilerin imza attıkları bir süreçtir. 1990'lı yıllar ise, Türkiye Ekonomisi açısından, 1994 ve 2001 krizlerinin, sürekli dağılan koalisyon hükümetlerinin gölgesinde kaybedilmiş bir 10, hatta 12 yıldır.
2002 yılının kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti iktidar olduğunda, 15 Temmuz 2016'da yaşadığımız FETÖ hain darbe girişimine kadar, Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti iktidarlarının en büyük mücadelesi, 'yeni nesil' bir Türkiye Ekonomisi'nin inşasını aynı zamanda her türlü 'vesayet odağı'nın gücünü bertaraf etmek adına 'cephesavaşı'nı birlikte yürütmeleriydi. Türkiye, 16 Temmuz sabahına 'vesayet zincirleri'ndenkurtulmuş ve 'şahlanmış' bir ülke olarak, Milli Egemenlik ve Milli İradesi'ni 'perçinlemiş' bir ülke olarak uyandı. Açılan 'yenisayfa', Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekibi için 'yeni nesil bir Milli Ekonomi'nin inşasına büyük bir hız verecekleri sürecin kilometre taşını temsil etmekte.
Türkiye için 'yeni nesil MilliEkonomi', 'yerli-milli' dijitalleşme platformlarına,yüksek teknolojiye, akıllısistemlere, yapay zekaya dayalı bir sanayi,enerji ve tarım üretimi hamlesi anlamınageliyor. Türkiye'nin savunma, havacılık,uzay, bilişim teknolojileri, yeni nesil akıllı fabrikalar,yeni nesil hava, deniz, kara ve demiryoluinsansız araçları alanlarında araştırma,geliştirme ve üretimi kendi 'milli imkan vekabiliyetler'i ile gerçekleştiren bir ekonomiolmasını önceliklendiriyor. Türkiye'nin yeninesil İHA ve SİHA'larla, yeni nesil mühimmat,yeni nesil savaş uçağı projeleri ile, yeninesil hava, kara, deniz savunma sistemleriile, Avrasya'nın 'oyun kurucu' ülkesi olarak,coğrafyasına 'tam hakimiyet' kurmasıanlamına geliyor. 'Mavi Vatan' stratejisiyle, Doğu Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'deki tüm deniz ticaret koridorları ve 'hidrokarbonimkanları'na sahip çıkması ve 'önlenemez' bir 'caydırıcılık gücü' anlamına geliyor. Yeni nesil Milli Ekonomi'nin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, stratejisti Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın bu büyük mücadelelerinde yanındayız. Çünkü, Türkiye'ye güveniyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.