Tarhana mı Bor mu?..
Sabah Gazetesi İl Buluşmaları'nın Uşak Toplantısı olmasaydı, programa katılan Sabah mensuplarının büyük çoğunluğu açısından, sadece geçilip gidilirken uğranan bir yer olmaya devam edecekti Uşak İli...
Bazılarımız hariç, ekibin çoğunun Uşak'la ilgili hikayesi, şöyle bir uğramış ya da bir yerlere giderken geçip gitmiş olmaktan ibaretti...
Ancak şehre gelip gördükten sonra, sanırım hepimizin fikri ciddi şekilde değişti. Artık Uşak'ın geçip giderken şöyle bir uğranacak değil, gelip kalınacak bir yer olduğunu biliyoruz.
Şehirlerin adeta bir tür röntgenini çekerek, onlara kendilerini değerlendirme imkanı sunma yanında, ülkemiz ve dünya içerisinde bulundukları konum konusunda da farkındalık sağlayan Sabah İl Buluşmaları'nın ne kadar iyi bir fikir olduğuna bir kez daha şahitlik ettik.
Mevcut durumu beraberce değerlendirmek, bundan sonra neler yapılması gerektiği ve bunların nasıl yapılabileceği konusunda ciddi fikirler verebiliyor çünkü.
Şehirlerin bütün kesimlerini bir araya getiren ve bir tür beyin fırtınası gerçekleştirmelerini sağlayan Sabah İl Buluşmaları, sadece illerin değil ülkenin kalkınması konusunda da vazife görmüş oluyor.
Yazarları, yöneticileri ve editörleri ile mensuplarının Uşak'la ilgili kanaatlerini önümüzdeki günlerde Sabah'ta bulabilirsiniz. Ancak, programa katılanların Uşak'a yönelik ilgilerinin bundan ibaret kalmayacağını ve ellerinden geldikçe bu şehrin tanıtımı konusunda gayret edeceklerini söyleyebiliriz.
Program boyunca görülen ve öğrenilenler karşısında duyulan şaşkınlık yanında, bunlardan daha önce neden haberimiz olmadı şeklinde hayıflanmalar da vardı çünkü. Ne de olsa programa katılanların her birisi artık birer fahri Uşak hemşehrisi zaten...
Tarih ve turizm bir arada
Ekipteki hemen herkes bir tür 'tarhana' uzmanı kesildi bu arada. Bunda 'Tarhanacı Baba' Mustafa Bey'le tanışmamızın (Yavuz Donat herhalde yazacaktır) büyük rolü olduysa da, hemen her öğünde tattığımız tarhana çorbalarının da katkısı da oldu tabii.
Tarhanacı Baba'nın 'Tarhana Bor'dan kıymetlidir' sözü ile ilgili itirazlarımız halen baki. Ama ülkemiz insanının tarhana ile ciddi şekilde tanıştırılması gerektiği konusundaki fikirlerine katılmamak mümkün değil. Hemen hepsi organik olmak kaydıyla, kırka yapın malzemeden yapılan tarhana, hem bir besin ve hem de şifa deposu çünkü...
Uşak, mevcut durumu ve şehir bazında süren gelişmelere bakılırsa yakında ciddi şekilde dikkatleri çekecek bir şehir. Sanayi, tarım, turizm, tarih ve termal gibi birçok konudaki gelişmeler bunun habercisi...
Tertemiz, trafik sıkıntısı olmayan Uşak, yakınında bulunan bütün şehirler gibi gerek doğası ve gerekse tarihi açısından müthiş bir zenginliğe sahip. Bazılarında arkeolojik kazıların sürdüğü antik şehirler, gerek Uşak'ın ve gerekse bölgenin tarihini yeniden yazdıracak önemde.
Sadece Blaundus Antik Kenti bile, Uşak ve bölge tarihini epey gerilerden başlatmaya aday, mesela...
Yeni Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak İl Müzesi, bu konuda hiç merakı olmayan insanları bile şehre çekebilecek özellikler arz ediyor.
Sadece Karun Hazinesi olarak bilinen ve kaçırıldığı ABD'den geri alınan varlıkları görmek için bile Uşak'a gitmeye değer.
2014'te Belediye Başkanlığı'na seçilen Av. Nurullah Cahan yönetiminde son dört yılda atılan adımlarla altyapı sorunlarını bitirmiş ve üstyapıda dev adımlar atmış Uşak.
Yakın zamanda hizmete girmesi beklenen Hızlı Tren ve yine yapımı süren çevre yolları tamamlandığında, Uşak'ın ciddi manada başa güreşen şehirlerden birisi olacağını söyleyebiliriz. Tabii Uşak Havaalanı'nın da hareketlenmesi gerek...
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Bana arkadaşını söyle… (20.11.2024)
- Mızrak çuvala sığmıyor!.. (17.11.2024)
- Keşke satın alsalardı!.. (16.11.2024)
- Tencere dibin kara… (13.11.2024)
- Yürüyüşünü görelim… (10.11.2024)
- En azından ayıp!.. (09.11.2024)
- Anlamak çok mu zor?.. (06.11.2024)
- Köprüden önceki son çıkış… (03.11.2024)
- Yok öyle!.. (02.11.2024)
- Ne oldu şimdi?.. (30.10.2024)