Sabah kahvaltılarında, çayın yanında veya günün herhangi bir saatinde keyifle tüketilen simit, Türk mutfağının vazgeçilmezi haline geldi. Ancak, tazeyken çıtır çıtır olan bu lezzetli atıştırmalık, bayatladığında ise sertleşir ve tazeliğini kaybeder. Önereceğimiz bir yöntemle evde fazla kalan simitlerinizi günlerce taze tutabileceksiniz.
Simit, İstanbul'un simgelerinden biri haline gelmiş, herkesin severek tükettiği, nefis bir atıştırmalıktır. Ancak, simitlerin tazeliğini koruyarak uzun süre saklamak, doğru muhafaza yöntemlerini kullanmakla mümkündür. İşte, simitlerinizi doğru şekilde saklayarak bayatlamadan tüketmenizi sağlayacak birkaç öneri..
DONDURUCUDA SAKLAMA
Simitlerinizi uzun süre taze tutmanın en iyi yolu, onları dondurucuda saklamaktır. Doğru şekilde dondurduğunuz simitler, haftalar sonra bile ilk günkü tazeliğinde kalabilir. Simitlerinizi tek tek streç filme sararak veya kilitli buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Poşetlere koymadan önce fazla havayı alarak, simitlerin uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Dondurucuda simitlerinizi saklarken, tarih etiketi eklemeyi de unutmayın. Bu şekilde, ne zaman alındığını ve ne zaman tüketmeniz gerektiğini kolayca takip edebilirsiniz.
DİLİMLEYEREK SAKLAMA
Eğer simitlerinizi tek tek tüketecekseniz, onları önceden dilimleyerek saklamak işinizi kolaylaştıracaktır. Bu, simitlerinizi daha pratik bir şekilde çözülterek tüketmenize olanak tanır. Bütün halde de saklayabilirsiniz, ancak dilimlemek, her bir parçayı daha hızlı ve kolay bir şekilde ısıtmanıza yardımcı olur.
TAZE TÜKETİM İÇİN FIRINLAMA VEYA ISITMA
Dondurucudan çıkardığınız simitler, başlangıçta sertleşmiş olabilir. Ancak, simitleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletmek, tekrar pamuk gibi olmalarını sağlar. Eğer zamanınız yoksa, simitlerinizi tost makinesinde veya tavada birkaç dakika ısıtarak kolayca tazeleyebilirsiniz.
HAVA GEÇİRMEZ KAPLARDA SAKLAMA
Dondurucuda saklamak bir seçenek değilse, simitlerinizi cam veya plastik hava geçirmez kaplarda saklamak da iyi bir alternatiftir. Bu yöntem, özellikle oda sıcaklığında saklamak isteyenler için uygundur. Ancak, bu şekilde simitler uzun süre dayanmayabilir. Bayatlamaya başlamış simitleri rendeleyip galeta ununa çevirebilir ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.