Türk kahvesi, Türk kültürünün en özel simgelerinden biri olarak dünyaca tanınıyor. İnce çekilmiş kahve ile hazırlanan bu eşsiz içecek; sade, şekerli ya da sütlü olarak tüketilebiliyor. Ancak kahvenin nasıl sunulduğu fark etmeksizin, değişmeyen tek kural var. O da kahvenin köpüklü olması. İşte köpüklü Türk kahvesinin yolu...
Türk kahvesi, hem lezzetiyle hem de köpüğüyle özel bir yere sahiptir. Bol köpüklü kahve yapmak için doğru teknikleri uygulamak oldukça önemlidir. Taze çekilmiş kahve, soğuk su, kahve oranı, karıştırma vakti, kısık ateş, ilk köpük detaylarıyla birlikte bol köpüklü Türk kahvesi yapılışı...
TAZE ÇEKİLMİŞ KAHVE
En önemli noktalardan biri taze çekilmiş kahve kullanmaktır. Kahvenin taze çekilmesi, daha zengin bir aroma sağlar. Ayrıca, kahve çekirdeğinin orta büyüklükte öğütülmesi gerektiğini unutmayın.
SOĞUK SU KULLANIMI
Türk kahvesi yapılırken suyun soğuk olması gerekir. Bu, kahvenin yavaşça pişmesini sağlayarak köpüğün oluşmasına yardımcı olur.