Karnabaharı haşlarken dikkat! Mutlaka bunu yapın
Kış aylarının en sağlıklı sebzelerinden olan karnabaharı haşlarken uygulanacak bu yöntem, sağlık açısından daha yararlı olmasını sağlıyor. İşte karnabaharı haşlarken dikkat edilmesi gerekenler...
- Giriş Tarihi: 12:33 | 26.12.2023
Faydaları bilinen karnabaharı haşlarken sağlığınıza faydalı olması için yapılması gerekenler belli oldu.
İŞTE O YÖNTEM...
Süt ve maydanoz hem karnabaharın kokusunun azalmasına yardımcı olacak hem de lezzetinin daha güzel olmasını sağlayacaktır.
Karnabaharları haşladıktan sonra buzlu ya da soğuk suyun içerisine atın.
KARNABAHARIN FAYDALARI NELERDİR?
Karnabahar, mide boşalmasını yavaşlatarak tokluk hissini artıran ve iştahı dengeleyen iyi bir diyet posası kaynağıdır. Ayrıca, kan şekerinin daha düzenli bir şekilde yükselmesine yardımcı olur.
Karnabaharın içindeki diyet posası, bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak sağlığını korur.
Karnabahar yiyerek diyet posası alımını artırmak, kan kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmak ve kalp sağlığına fayda sağlamak mümkündür.
Karnabahar, kansere karşı koruma sağlayan izotiyosiyanatlar içerir. Bu bileşikler, hücre ölümünü düzenler ve kanserojen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Karnabaharın antioksidanları da bakteri ve virüslere karşı etkilidir.
Karnabaharın %90'ı sudur. Karnabahar, besin kaynaklı sıvı alımını artırır ve düşük enerji içeriği sayesinde kilo verme diyetlerinde tercih edilebilir.