Doğal demir ilacı: Hemen kana karışıyor! Tansiyonu sabitliyor...
Genellikle kış aylarında tüketilen pekmez, özellikle demir eksikliği ve kansızlık sorunları yaşayanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Zengin içeriği sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu mineral desteğini sağlarken, kemik gelişimine de katkıda bulunur. Ancak pekmez alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı basit kurallar var. İşte detaylar...
- Giriş Tarihi: 13:33 | 28.10.2024
Pekmez, Anadolu'nun binlerce yıllık geleneksel lezzetlerinden biridir. Şeker ve diğer katkı maddeleri kullanılmadan, genellikle şeker bakımından zengin meyve sularının kaynatılmasıyla elde edilen yoğun ve tatlı bir şuruptur. Taze üzüm ve ihraç şansı olmayan kuru üzümden üretilen pekmez, aynı zamanda keçiboynuzu, elma, dut, kayısı, erik, karpuz, incir ve şeker pancarından da yapılabilmektedir.