A HABER GALERİ
Canan Karatay uyardı! Sınırsız tüketiyoruz ama karaciğeri mahvediyor
Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Yaz aylarında sıkça tükettiğimiz kavun ve karpuzun, sanılandan çok daha fazla tehlike barındırdığını vurgulayan Karatay, bu meyvelerin aşırı tüketiminin karaciğer yağlanmasına yol açabileceğini belirtti.

Sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalarla birçok kişinin dikkatini çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında sıkça tüketilen meyveler hakkında uyarılarda bulundu.

Kavun ve karpuz gibi meyvelerin sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Karatay, bu meyvelerin yüksek fruktoz içeriği nedeniyle karaciğeri yağlandırabileceğini ve ürik asit seviyelerini yükseltebileceğini vurguladı.

Karatay'ın dikkat çektiği noktalar şu şekilde:
Üzüm, incir, kavun ve karpuz, ürik asidi en çok artıran ve şeker dengesini bozan meyvelerdir. Yüksek ürik asit, kalp krizi riskini artırır; bu meyveler ise bu durumu tetikleyebilir.