Yenilenen AK Parti... Ve Terörsüz Türkiye’nin kodları!
27.02.2025, Perşembe
Bir parti düşünün ki kuruluşundan bu yana geçen 282 ayda, 169. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını gerçekleştiriyor. Bu, ortalama her 45 günde bir AK Parti Genel Merkezi ile teşkilatların, yerel yöneticilerin bir araya gelmesi demek. İstişare kültürüne verilen önem ile parti kadrolarını zinde tutmayı bundan daha iyi anlatan örnek bulmak güçtür.
Dün, Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan'ın doğum günü idi. Artık sadeceTürkiye için değil, coğrafyamız ve tüm mazlumlariçin vazgeçilmez değer haline gelenSn. Erdoğan'a millete ve insanlığa hizmetyolunda sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyoruz.
AK Parti'nin 8. Olağan Kongresi sonrası, Cumhurbaşkanımızın güncel değerlendirmeleri özel bir önem kazanmıştı. Neden? Her tazelenme, yenilenme, kan değişimi parti içinde belli duygusallıkları tetikler de ondan.
Erdoğan, dünkü konuşmasında, bir kez daha siyasi başarısının formülünü paylaştı aynı zamanda dava arkadaşları için kapsayıcı ve şefkat dolu bir dil kullandı!
Yeni MYK'yı, "Tecrübe ile gençliğinşevki birleşti" şeklinde tanımladı. Bana göre... AK Parti'nin, Erdoğan'la olan sarsılmaz bağını ve Erdoğan patentli çalışma düsturunu şu cümleler özetliyordu: *Derdine derman olduğumuz her bir vatandaşımızın gönülden 'Allah razıolsun' demesinin yerini hiçbir şey tutamaz. *Kuruluşumuzdan bugüne, elitlerle, seçkinlerle değil, sessiz yığınlarla yürüdük. Bu yoldan sapmayacağız!
Dünden, "Erdoğan klasiği" diyebileceğimiz bir detay daha vardı. Milletin ve teşkilatların özverisi... "Ankara -10'luderecelerde idi. Kongre salonunungirişinde 60 bin kişi vardı. Ben otobüsünüstünde dondum ama onlardinledi!" İşte bu içten gelen sözler liderin, bugünkü makamlara gelmesinin ve büyük mücadeleler verirken hep yanında gördüğü milleti ile hasbıhalinin, vefa duygusunun tezahürü idi. Erdoğan'ın konuşmasında, CHPve genel başkanına ayrı bir parantezaçılmıştı. Belli ki Cumhurbaşkanı,salı günkü grup toplantısında CHP lideriÖzgür Özel'in, siyasi nezaket ve rekabetsınırlarını zorlayan ifadelerinden rahatsızolmuş. Buna rağmen hitabında "Sn. Özel" demeyi ihmal etmedi. Ama aynı anda Özel'in hali pür melalini de tanımladı: "Diyet borcu siyaseten Sn. Özel'imüşkül durumda bırakmaktadır! Sn. Özel AK Parti'ye çamur atacağınaçıksın -parti kurultayıyla ilgili- şaibe iddialarınacevap versin!" Ve bam teli... Özel'in, TSK'dan ihraçedilen teğmenler konusuna değinirkenKara Kuvvetleri Komutanı Org. SelçukBayraktaroğlu ile Deniz KuvvetleriKomutanı Ora. Ercüment Tatlıoğlu'nuisim vererek hedef alması hatta örtülübiçimde tehdit etmesi... İşte bu başlıkaçıldığında Erdoğan, sert ve kesin mesajverdi: "Sn. Özel ayaklarını denk alAlmazsan, denk getirmesini bizbiliriz" demekle kalmadı, Milli SavunmaBakanı Yaşar Güler ve komuta kademesininmanevi tazminat davası açması gerektiğinisöyledi. Bütün bunlardan bağımsız olarak...
İmralı'dan beklenen örgütü lağvetme açıklaması... Öncelikle, "TerörsüzTürkiye" için inisiyatif alan Sn. DevletBahçeli'ye acil şifalar diliyorum. Görünür geleceğe bakışımızı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre konuşmasındaki o cümlesi ile kayda geçirmek istiyorum: "İç cephe olarak tarif ettiğimizkardeşlik hattımızı tahkim edecekolan da 85 milyonun tamamını saranda kuşatıcı demokrasidir. Bunun içinönümüzdeki fırsatları değerlendirerek,en iyisini ümit edip en kötüsünehazır olarak, 'Terörsüz Türkiye' hedefimizigerçekleştireceğiz!"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.