Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile berabere kalıp Başakşehir'le puan farkı ikiye inince, sosyal medyada başlığa çıkardığım soru sorulmaya başlandı.
Ligin en iyi futbolunu oynayan Başakşehir'in maçlarını Başakşehirliler bile izlemiyor, maça giden seyirci sayısı ortalama 2-3 bin.
Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı ve futbolcular, şampiyon olamasalar bile şimdiden büyük bir iş başardılar.
Başakşehir, dört büyükler kadar para harcamadan doğru yönetimle şampiyonluğa oynanabileceğini kanıtladı.
Ama bu, kitleleri mutlu eden bir başarı öyküsü değil ne yazık ki. Bu köşede daha önce de defalarca yazdım; taraftarı olmayan bir kulübe bu kadar yatırım ve emek harcamanın fazla bir karşılığı yok.
TİVİBU ZARAR EDER
Gümüşdağ, yöneticiler, futbolcular, onların aileleri ve bir avuç 'Boz Baykuşlar' taraftar grubunun mutlu olması dışında olası bir şampiyonluğun maddi ve manevi bir getirisi yok. Şampiyon Bursaspor, Antalya vs. olsa; en azından bir şehir ve belli bir taraftar grubu mutlu olabilirdi. Ve bu başarının o şehre maddi, manevi dönüşü olurdu.
Başakşehir'in olası şampiyonluğu İstanbullular için ne ifade ediyor? Hiçbir şey!
Bir de bu işin spor endüstrisi ve medyaya olan zararları var. Soruyorum; Başakşehir şampiyon olursa Şampiyonlar Ligi'ni yayınlayan Tivibu seneye ne kadar üyelik satacak? TRT 1, Başakşehir'in maçlarından reyting kazanacak mı? Belki de Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi maçları, TRT 3'ten yayınlanacak.
Aynı şekilde Digitürk, Başakşehir şampiyon olunca üye sayısını artıracak mı? Bu sonuç yüzünden üç büyüklerin taraftarlarından küsenler olabilir ve Lig TV üyeliklerinde düşüş yaşanabilir.
Başakşehir şampiyon olursa gazete tirajları artar mı? Spor programları reyting alır mı?
2-3 BİN KİŞİ MUTLU OLUR
Elbette hak eden şampiyon olsun;
Başakşehir şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor ama olası bir şampiyonluk sadece 2-3 bin taraftarı mutlu edecek, Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar ve Beşiktaşlıları kızdıracak ve ertesi gün yine üç büyükleri konuşacağız.
Keşke Başakşehir'e yapılan yatırım, taraftarı olan bir Anadolu kulübüne yapılsaydı, o şehirde sosyal hayat, ekonomi vs. her şey değişirdi.
Futbolda taraftar her şey demektir.
Taraftarsız bir siyasi parti olur mu? Hayranı olmayan bir şarkıcı olur mu? Taraftarsız futbol, eşyanın tabiatına aykırıdır.
Taraftarsız futbol kulübünün kimseye, kendisine bile faydası yoktur.
Başakşehir'e yapılan hatalı yatırım, dünya futbol tarihine bile konu olabilir, böyle bir örnek yok!