İyi bir palamut marine sosu nasıl hazırlanır? Bu sos ile palamutlarınızı lezzetlendirin
Denizlerdeki av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından balıkçılar, ağlarını denize bırakarak palamut avına başladılar. Bu yıl denizlerde bolca bulunan palamutlar, hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürüyor. Ancak palamutun gerçek lezzetine ulaşmak için iyi bir marine işlemi şart. Peki, palamut nasıl marine edilir ve en iyi marine sosu nasıl hazırlanır?
Yasakların kalkması ile birlikte Karadenizli balıkçılar 1 Eylül'de denize açıldılar. Balıkçılar limanlara kasalar dolusu palamutla geri döndü, tezgahları bereketle doldurdu. Ağlara takılan tonlarca palamutlar, tezgahlarda tanesi 40 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Izgarada ya da yağda pişirilen palamutlar farklı tarifler ile hazırlanabiliyor. Ancak lezzetli bir palamut için güzel bir sos ve iyi bir marine önemli.
Palamut İçin Marine Tarifi
Palamutun lezzetini katlamak için en iyi yöntemlerden biri doğru bir sosla marine etmektir. Bu marinasyon yöntemi sayesinde palamut, yumuşacık ve yoğun aromalı bir hale gelir.
- Palamutları dilimleyin ve içlerini temizleyin.
- Bir kapta zeytinyağı, soya sosu, doğranmış sarımsak, limon suyu ve taze kekik gibi malzemeleri karıştırın.
- Balık dilimlerini bu karışıma yerleştirin ve yaklaşık 2 saat marine edin.
- Ardından dilediğiniz şekilde pişirin ve balığınızın lezzetine hayran kalın!