Faciaya neden olan ihmaller zinciri! Gece kulübündeki yangın faciası göz göre göre nasıl geldi?
İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangın faciaya neden oldu. Tadilat sırasında yanıcı ve parlayıcı malzemelerin tutuşması nedeniyle çıkan yangında bodrum katta mahsur kalan işçilerden 29'u hayatını kaybetti. Yangın faciasında pek çok ihmal gündemde. Detayları A Haber İstanbul İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır anlattı.

Beşiktaş'taki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin bilirkişi ön raporunun detaylarına ulaşıldı. Raporda, yangının geç fark edilmesi, çalışanlarca "yeni başlamıştır, küçüktür" düşüncesiyle önemsenmemesi, hızla yayılarak çıkış kapılarının alevle kesilmesi ve kaçış yollarının kapanması, çalışanların üst asma katlara çıkarak mahsur kalmalarının ölüm ve yaralama olayının çok olmasına sebep olduğu anlatıldı.
AYNI ANDA ÇOK FAZLA TADİLAT
Raporda, yangın tarihi itibari ile ilgili iş yeri içerisinde geniş çaplı tamirat tadilat yapıldığı, iş yeri içerisindeki 4 taşeron firmanın çalışanlarının dekor, demir doğrama, mobilya işleri, elektrik işlerini yaptıkları anlatıldı. Yangın esnasında 30'dan fazla çalışanın içeride olduğu, kulübün iç kısmının yaklaşık 1000 kişi ve üzeri insanı alacak kadar büyük olduğu, mekanın oval şekilde ve localarla çevrilmiş 750 metrekare civarında alan olduğu kaydedildi.
FARKLI BİRİMLERDEN OLUŞUYOR
Eğlence merkezi salon, idari birimler, kostüm değiştirme odaları, malzeme depoları dahil toplam 2 bin metrekarelik kapalı bir alan olduğu, iç tadilatların tüm mekanlarda aynı anda birden yapıldığının anlaşıldığı ve bu nedenle çalışan sayısının bu kadar çok olduğunun anlaşıldığı vurgulandı. Detayları A Haber İstanbul İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır anlattı.