Her defasında aynı hatalar yapılıyor! Önce soğuk suya batırın! İşte çıtır çıtır patates kızartmanın püf noktaları…
Çıtır çıtır patates kızartmak isteyenlerin atladığı püf noktaları sizler için derledik. Kolay bir iş gibi görülse de her defasında istenilen şekilde kızarmayan patatesleri aynı ölçüde kızartabilmek için bazı ayrıntılar bulunuyor. İşte o ayrıntılar…

Çıtır çıtır patates kızartmak için gerekli olan bazı püf noktaları çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Restoranlarda veya işletmelerde özellikle okul çağında çocukları olan anneler, çıtır çıtır aynı ölçüde kızarmış patatesleri her defasında gördüklerinde nasıl kızartıldığı konusunda ki merakını saklayamıyor. İşte herkesin merak ettiği ama atladığı o püf noktaları…
PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler
- Patates (İstenilen miktarda)
- Tuz
- Sıvı yağ
Yapılışı
1. Patatesler soymadan önce, çamurunu yıkayın.
2. Ardından kabukları soyularak, istenilen şekilde doğrayın. Eğer patateslerin nişastasından arınmasını istiyorsanız, doğradıktan sonra suyun içinde bir miktar bekletmeniz gerekir.
3. Doğranan patatesleri süzgeç yardımıyla süzün ve ardından kağıt havlı veya peçete yardımı ile fazla suyundan kurtulun.
4. Akabinde patatesleri kızgın yağa atılarak 6 ila 7 dakika kızartın. Söz konusu belirtilen süre tavanın malzemesi ve ocağın alev gücüne göre değişiklik gösterebilir.