Dilek Ertek Tahiti’de cruise gemisinden düşmüştü… Ailenin avukatları devreye girdi: Soruşturmada yeni gelişme
Sosyetik iş insanı Dilek Ertek, 26 Ekim'de Norwegian Spirit isimli gemiden düşerek ortadan kaybolmuştu. Ertek'in 71 yaşındaki sevgilisi Artur Fuchsberger ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ailenin avukatı, olayın Fransız Polinezyası sularında gerçekleştiği için Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ne müracaat ederek soruşturma için yardım istedi.
Türkiye günlerdir Dilek Ertek'in sır ölümünü konuşuyor… Ailenin avukatları Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ne başvurarak soruşturmada destek istedi. Türk Büyükelçiliği de harekete geçip Fransa'ya başvurdu.
Fakat Fransız makamları, uluslararası hukuka göre soruşturma yetkilerinin olmadığını ifade ederek, kaza soruşturmasını geminin bayrağını taşıdığı Bahamalar'ın yapacağının bilgisini verdi. Diğer taraftan olayın yaşandığı gemi geçen g itibariyle Papeete Limanı'na yanaştı.
SORUŞTURMAYI BAHAMALAR YÜRÜTECEK
Fransız Polinezyası açıklarında gemiden düşerek kaybolan iş kadını Dilek Ertek'in soruşturmasını, uluslararası hukuka göre geminin bayrak ülkesi Bahamalar'ın yürüteceği öğrenildi. Aile avukatının talebi üzerine Fransız makamlarla irtibata geçen Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin durumu aileye bildirdiği belirtildi.
İş kadını Dilek Ertek, 24 Ekim'de Norwegian Cruise Line'a ait Bahamalar bayraklı Norwegian Spirit adlı gemiyle yolculuğa çıktı.
OKYANUSA DÜŞTÜ
İsviçreli mimar sevgilisi Artur Fuchsberger (71) ile birlikte Fransız Polinezyası'ndaki Bora Bora Adası'nda 5 Kasım'da doğum gününü kutlamaya hazırlanan Ertek, gemi Tahiti açıklarındayken 26 Ekim gecesi sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir nedenle Okyanusu'na düşerek kayıplara karıştı.
SEVGİLİSİ 20 SAAT SONRA HABER VERDİ
Artur Fucsberger'in olaydan 20 saat sonra gemi yetkililerine haber vermesiyle, Papeete Limanı'na yanaşan gemide inceleme başlatıldı.
Fucshberger delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Dilek Ertek'in oğlu Gökçe Atuk arama çalışmalarını yerinde takip etmek için Tahiti'ye gitti. Ailenin avukatı Didem Konaş Büyükpınar, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ne başvurarak soruşturma için yardım talebinde bulundu.
'Fransız makamlarının bir soruşturma yapıp yapamayacağı' talebi üzerine Türk Büyükelçiliği Fransız yetkililerle temasa geçti.
Kazanın yaşandığı noktanın Fransız polinezyası Tahiti açıklarında uluslararası kara sularında olması itibariyle uluslararası hukuka göre Fransa makamlarının soruşturma yetkisinin olmadığı ve kaza soruşturmasının geminin bayrak ülkesi olan Bahamalar'ın yürüteceği bilgisine ulaşıldı.
Aynı şekilde geminin sahibi olan Norveçli şirketin de kaza ve sonrasındaki soruşturmada sorumluluğu bulunduğu bildirildi.