Şehit babası imam İbrahim Taşdemir'in hikayesi! İslam'a davet böyle başlamış
İzmir'de tarihi İsa Bey Camisi'nde imamlık yapan şehit babası İbrahim Taşdemir, yabancı turistlere İngilizce İslam’ı anlatıp Kuran-ı Kerim hediye ediyor. Taşdemir, “6 sene önce Şilili bir kadın turiste İspanyolca Kuran meali hediye edince hüngür hüngür ağlamaya başladım. 10 gün önce babasını kaybetmiş. Babası ölüm döşeğinde Kuran istemiş ancak bulamamışlar. Bu olay beni çok etkiledi ve o günden sonra yabancı turistlere İslam’ı anlatmaya başladım” dedi.

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik 2017'de düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'i kaybeden imam İbrahim Taşdemir Selçuk ilçesinde görev yaptığı İsa Bey Camisi'nde dünyanın farklı coğrafyalarından gelen ziyaretçilerini ağırlaması büyük ilgi görüyor.
Selçuk'a gelen turistler, Efes Antik Kenti, Saint John Kilisesi, Ayasuluk Tepesi'nin yanı sıra 1375 yılında inşa edilen İsa Bey Camisi'ni de ziyaret ediyor ve burada misafirperver bir din adamıyla tanışıyor. İmam Taşdemir, yaklaşık 7 yıldır görev yaptığı camiyi ziyaret edenlere elinde bir şekerlik ve kolonya şişesi ile yaklaşıyor ve hangi ülkeden geldiklerini öğreniyor. Turistlere 20 farklı dilde hazırlanmış notlardan uygun olanını seçip Kuran mealinden hediye ediyor.
HİKAYESİ BÖYLE BAŞLAMIŞ
Sabah'ın haberine göre, temiz İngilizcesiyle turistleri karşılayan ve kurduğu diyalog ile sosyal medyada videosu viral olan Taşdemir, yabancı diliyle gönül köprüsü kurma ve bu işe başlama hikayesini anlattı. 6 sene önce bir mucize ile turistlere İslam anlatmaya başladığını söyleyen Taşdemir, "Bir gün Şilili turist bir çift geldi. Yanlarında rehber vardı. Rehber camiyi anlattıktan sonra ayrılacakken yanlarına yanaştım. İspanyolca Kuran-ı Kerim hediye ettim. O anda kadın hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ben de çok şaşırdım. Acaba benim söylediğim bir şeyi mi yanlış anladı dedim. Kadın caminin içerisinde baya bir dolaştı. Eli yüzü kıpkırmızı oldu. Ağladıktan sonra açıldı. Daha sonra 'Çok affedersiniz. Babam 10 gün önce öldü. Keşke bu Kuran'ı ona verseydiniz. O yüzden ağlıyorum' dedi. Başsağlığı diledim ve üzüntüsünü paylaştım. 'Neden babanıza verseydim?' diye sordum. Meğer babası vefat etmeden önce 'bana Kuran-ı Kerim getirin' demiş. Babası Müslüman değilmiş. Kuran-ı Kerim bulamamışlar. İnternetteki yazıcıdan birkaç sayfa Kuran çıktısı alıp onu vermişler. Babası o şekilde ölmüş" dedi.
O GÜNDEN SONRA KARAR VERMİŞ
Şilili turistten bu olayı duyunca çok üzülüp etkilendiğini anlatan Taşdemir, "O zaman Ramazan ayıydı. Oruç olmama rağmen odamda onlara çay ikram ettim. Onlara Kuran-ı Kerim'i ve İslam'ı anlattım. O sırada küçük oğlum içeri girdi. Hafızlık için hazırlanıyordu. Oğlum 'baba bizi okut. Hemen gitmem gerekiyor' dedi ve acele etti. Ben de misafirlerim olduğunu ve Kuran'dan herhangi bir yeri açıp okumasını söyledim. İlginç ve mucizevi bir şey oldu. Kuran'dan açtığı ayette, 'Her can ölümü tadacaktır' diyordu. Biz buna tesadüf değil de, tevafuk diyoruz. Allahü Teâlâ'nın buna denk getirmesi. Ben şok içinde kaldım. İspanyolca mealinden de onlara aynı sayfayı açtım. Kadın dondu kaldı. Çok şaşırdı. İslam'ı anlatmak için öyle bir fırsat oldu. Mersela Salazar hanıma 'Bu hayat geçici bir hayat. Babanız gibi hepimiz bir gün bu dünyadan göçüp gideceğiz. Esas en önemli şey Allah'ın kitabı Kuran'a inanmak ve Kuran'ın emirleri doğrultusunda yaşamak. Lütfen Kuran'ı okuyun. Hayatınızda yaşayın' dedim. Kadın ondan sonra hiçbir şey konuşmadı ve gitti. Bu olay beni çok etkiledi. Ben o günden sonra 'gelen turistlere İslam'ı anlatacağım' dedim" dedi.