Kurban Bayramı arefesi tatil mi? 8 Mayıs Cuma arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak?
Kurban Bayrami arefesi tatil mi? İslam peygamberi Hz. Muhammed'in, Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini ebedi bir bayrama dönüştürdüğü Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gözler tatil sürelerine çevrildi. Bu kapsamda en çok merak edilenler arasında arefe günü yer aldı. Peki, Kurban Bayramı arefesi tatil mi? 8 Mayıs Cuma arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayrami arefesi tatil mi? İçerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşayan İslam alemi, bayrama hazırlıklarını sürdürüyor. Bayram için geri sayum başlarken, gözler bayram tatili süresine çevrildi. Peki, Kurban Bayramı arefesi tatil mi? 8 Mayıs Cuma arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? İşte haberin detayları...
KURBAN BAYRAMI AREFESİ TATİL Mİ?
Arefe günleri yarım gün resmi tatildir. Bu kapsamda arefe günü ile birlikte toplam 4,5 gün resmi tatil uygulanıyor. 2022 yılı Kurban Bayramı tatili, 15 Temmuz ile birleştirilerek hafta sonu da eklendiğinde 9 gün olarak uygulanacak.
KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?
Kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.
Şafii mezhebine göre ise kurban bayramın dördüncü günü de kesilebilir.
KURBAN NE DEMEKTİR, HÜKMÜ NEDİR?
Sözlükte yaklaşmak, Allâh'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.
Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.