Fırtına hamsi fiyatını ikiye katladı! Çinekop rekora koşuyor! Kilosu 70 lira
Son dakika haberine göre: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık halinde çinekop balığının kilosu 70 liradan satılıyor. Doğu Karadeniz'de fırtına ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, balık fiyatları da arttı.

Bandırma Balık Halinde çinekop balığı adeta kırmızı et ile yarışıyor. Balık halinde en yüksek satış fiyatı rekoru kıran çinekopun kilosu 70 liraya satılıyor.
KUŞBAŞI ETLE YARIŞIYOR
Mevsim balığı olduğu için fiyatın bu kadar yüksek olduğunu belirten balıkçı Sezgin Acar , "Balık halimizde çinekopun kilosu 70 TL'ye satışa sunulurken, yüksek fiyat rekoru kırıyor. Bir kilo kuşbaşı etin kilosu 80 Lira iken çinekopun kilosu 70 Lira. Fiyatın yüksek olmasının sebebi, mevsim balığı olmasıdır. Balık halimizde hamsi 35, istavrit 30 ve palamut 35 liradan satılıyor. Fiyatlara bakıldığında çinekopun rekor kırdığı açıkca görülmekte" şeklinde konuştu.
FIRTINA HAMSİNİN FİYATINI İKİYE KATLADI
Doğu Karadeniz'de fırtına ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Hava muhalefeti nedeniyle uçak seferleri aksarken, balıkçı tekneleri de denize açılamadı. Bu durumdan en çok hamsi fiyatları etkilenirken, bir kaç gün önce tezgâhlarda kilosu 10 TL'den satılan hamsi bugün itibariyle fiyatı katlanarak 20 TL'ye kadar çıktı.