20 Nisan Hadi İpucu: Hababam Sınıfı'nın ilk serisinin çekildiği tarihi yapının ismi nedir? 20.30 Hadi
20 Nisan Hadi ipucu yayınlandı. Hadi ipucu için yapılan açıklamada, çok fazla detay verildi. 20.30 hadi yarışmasının ipucu sorusu Hababam Sınıfı serisinden geliyor. Akıllarımıza kazınan Hababam Sınıfı serilerinin çekildiği şirin yeri hatırlıyor musunuz? Daha sonra burası Hababam Sınıfı Müzesi oldu... İşte hadi ipucu 20 Nisan ve cevabı...
Hadi ipucu 20 Nisan yayına verildi. Canlı bilgi yarışması Hadi bu akşam 20.30'da başlayacak. Hadi her hafta sonu olduğu gibi günü tek yarışma ile kapatacak. Bu nedenle yarışmaya olan ilgi oldukça yüksek. Hadi ipucu 20 Nisan ile yarışmada bir adım öne çıkmak isteyenler için sorunun cevabını hazırladık. Hadi 20 Nisan yarışması için ipucu Hababam Sınıfı'ndan geliyor. İşte 20.30 Hadi...
HADİ İPUCU 20 NİSAN ( 20.30 HADİ)
"Hababam Sınıfı Gecesi bu akşam 20.30'da! Bugün sizlere İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, bugün Validebağ korusu içinde yer alan tarihi bir yapıyı soruyoruz sevgili hadiciler. Hababam Sınıfı'nın ilk film serilerinin çekildiği yapının odalarından biri Hababam Sınıfı Müzesi olarak düzenlenmiş, şu anda ise öğretmen evi olarak kullanılmaktadır. Siz bu tarihi yapının ismini biliyor musunuz?" denildi. Peki, Hababam Sınıfı'nın ilk serisinin çekildiği tarihi yapının ismi nedir? İşte hadi ipucu 20 Nisan...
Soru: Hababam Sınıfı'nın ilk serisinin çekildiği tarihi yapının ismi nedir?
Cevap: ADİLE SULTAN KASRI
HADİ İNSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLA
HABABAM SINIFI MÜZESİ HAKKINDA BİLGİLER
Rıfat Ilgaz'ın en önemli eseri olan Hababam sınıfının filmleri, yönetmen ertem eğilmez tarafından 4 seri şeklinde çekilmiştir. 1975 Hababam Sınıfı, 1976 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, 1977 Hababam Sınıfı Uyanıyor ve 1978 Hababam Sınıfı Tatilde olmak üzere 4 serisi çekilen filmin çekimlerinin çoğu Validebağ korusunda bulunan Adile Sultan Sarayı'nda geçmiştir. Bu nedenle dizinin çekildiği oda günümüzde müze olarak sergilenmektedir.
Müzenin iki farklı girişi mevcut. Birisi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişi diğeri ise Öğretmenevi girişi.
Filme rol alan oyunculardan 4 tanesinin silikondan yapılmış balmumu heykeli var.
Odaya il girdiğinizde sağ tarafta Soba içerisinde kopya çekmeye çalışan Güdük Necmi ve onu yakalayan Mahmut Hoca heykellerini göreceksiniz. Duvarlarda Hababam Sınıfı ile ilgili posterleri göreceksiniz.
Kapının sol tarafında ise İskele, kara tahta, öğretmen masası ve çekimler sırasında öğretmenlere yapılan şaka sonucu kırılan sandalyeyi görebilirsiniz.
3. Silikon heykel ise Hafize Ana. Adile Naşit'in hayat verdiği karakter hepimizin hafızasında elindeki zil ile canlanır. Ancak müze ilk yapıldığında birileri zili alıp yanında götürmüş. Yine aynı şekilde bu duvarda da filmden kareler, afişler ve posterler yer alıyor.
Sınıftaki son silikon heykel ise Filmin hiç şüphesiz en bilindik karakteri İnek Şaban. Kemal Sunal'ın hayat verdiği karakterin heykeli sizi sırasında karşılıyor.
Bunlar haricinde sıralar üstünde oyuncuların isimleri ve canlandırdıkları karakterlerin karpostalları mevcut.