Hadi ipucu 12 Nisan: Türkiye’de kadınların istihdama katılma oranı nedir? KEDV nedir? 12.30 hadi
Hadi ipucu 12 Nisan yayınlandı. 12.30 hadi ipucu sorusu bir sosyal dayanışma vakfına destek veriyor. Sürekli vakıflara destek veren Hadi bugünkü desteğini Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı için sunuyor. Peki ülkemizdeki kadının istihdama katılma oranını biliyor musunuz? KEDV nedir? İşte 12 Nisan hadi ipucu...
Hadi ipucu 12 Nisan yayına verildi. Canlı bilgi yarışması hadi bugün 12.30'da başlayacak. Hadi yine bir dayanışma vakfına destek veriyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, hadi ipucu sorusunun konusu oldu. Ülkemizde sık sık tartışılan konulardan olan kadının istihdamdaki oranı verolü hadinin bugünkü ipucu sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Türkiye'de kadınların istihdama katılma oranı nedir? KEDV nedir? İşte 12.30 hadi ipucu ve cevabı...
HADİ İPUCU 12 NİSAN (12.30 HADİ)
Hadi ipucu 12 Nisan için beklenen açıklama az önce instagram üzerinden yapıldı. Hadi instagram hesabından yapılan açıklamada, "Hadi bugün 12.30'da! 33 yıldan bu yana kadınların yoksullukla mücadelelerine destek veren Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmeleri için çalışıyor. Kadınlar, eğitim ve mesleki beceri eksikliği, çocuk bakımı gibi aile içi sorumlukları nedeniyle sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın dışına itiliyorlar. Dolayısıyla gelir dağılımındaki eşitsizlik ve yoksulluk artıyor. Peki Hadiciler Türkiye'de kadınların istihdama katılma oranını biliyor muyuz? @kedv.org.tr 'den kolayca cevaba ulaşabilirsiniz." denildi. İşte hadi ipucu 12 Nisan...
SORU: Türkiye'de kadınların istihdama katılma oranı nedir? KEDV nedir? 12.30 hadi
CEVAP: %34
HADİ İNSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYINIZ!
KEDV NEDİR?
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı -KEDV-, 1986 yılında dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. KEDV, dar gelirli kadınların yoksullukla mücadeledeki uzmanlıklarına, ailelerini ve toplumu geliştirme güçlerine inancıyla, onlarla ilkeli bir ortaklık anlayışıyla çalışmakta, tüm projelerini onların ve çevrelerinin sinerjisiyle geliştirmekte, yerel yönetimler ve toplumdaki diğer aktörlerle işbirliği yapmaktadır.
29.01.2001 tarihli, 2001-2009 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına kuruluş statüsü bulunmaktadır.
KEDV SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Çalıştığı bölgeler :
Çalışmalarını İstanbul'un dar gelirli semtleri, depremden etkilenen bölgeler, Ege ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde çeşitli illerde sürdürmektedir. KEDV ayrıca çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla bu programları hizmetlerine dahil etmek isteyen Türkiye'nin her yerinden belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, kalkınma projelerine ve destek talep eden kadın gruplarına eğitim, danışmanlık ve izleme desteği sağlamaktadır.
İşbirliği yaptığı kuruluşlar :
KEDV çalışmalarının sonuçlarını yaygınlaştırmak üzere uygun ortam oluşturmak, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve kadınların girişimleri için kaynak yaratmak amacıyla merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili alanlardan kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve diyalog içindedir. Bu kapsamda yerel yönetimler ve yerel düzeyde kamu kurum ve kuruluşları, ilgili Bakanlıklar ile işbirliği koşulları yaratmakta; çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanısıra, toplumsal sorumluluk çerçevesinde Citibank, Carrefour, Estore, Microsoft gibi firmalar ve gönüllüleriyle çalışmaktadır.
Uluslararası iletişim :
KEDV; Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası gibi çok uluslu kuruluşlarca düzenlenen bölgesel, küresel toplantılara katılır, alınan kararların uygulama sürecini küresel iletişim ağları (Groots International, Women's Learning Partnership ve Huariou Commission) kanalıyla izler. Hindistan, Kenya, Amerika, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden yoksul kadınlarla çalışan benzeri kadın kuruluşlarıyla deneyim alışverişinde bulunur.
Çalışma İlkeleri :
Dar gelirli kadınların hayat deneyiminden gelen uzmanlıklarına, yoksullukla mücadeledeki yaratıcılıklarına, kendi yaşamlarını ve çevrelerini ayakta tutma güçlerine inanır. Sorunlarını tarif etme ve çözümde sorumluluk alma haklarını kabul eder.
Kadınların değerlerine saygı duyar, kendi değerlerini onlara empoze etmez, kadınları kendilerine ve çevrelerine yabancılaştırmaktan kaçınır.
Sorunların yerel düzeyde ve tüm sektörlerin işbirliğiyle çözümlenebileceğine; kadınların sosyal, ekonomik ve politik karar verme süreçlerine gerçek anlamda katılımının yerel düzeyde gerçekleşebileceğine inanır. Bu amaçla merkezi ve yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve toplumdaki diğer kesimlerle işbirliği yapar.
Tüm çalışmalarını ve projelerini yoksul kadınların ve çevrelerinin sinerjisiyle geliştirir.