Kereviz suyu faydaları nelerdir? Kereviz suyu nasıl yapılır?
Kereviz sapını tüketmek zorlanıyorsanız bir de suyunu içmeyi deneyin. Kereviz suyunun öyle faydaları var ki size geriye kalan tüm meyve ve sebze sularını unutturabilir...
Dolaşım sindiriminden sindirim sistemine, kilo vermeden göz sağlığına kadar vücudumuzun birçok bölgesi için yararlı olan kerevizin saplarından hazırlanan su; A, C, K vitamini, potasyum, folik asit ve folat da dahil olmak üzere birçok yararlı vitamin ve mineraller içermektedir.
KRONİK HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR
Kereviz suyu güçlü bir anti-inflamatuar özelliğine sahiptir. Kereviz suyu hastalığa neden olan patojenleri etkisiz hale getirir, iltihaplanmaların önüne geçer. Bilimsel veriler, kereviz suyunun flavon adı verilen antioksidan bileşiklerini içerdiğini ortaya koymuştur. Flovan, vücuttaki kronik enflamasyona neden olan spesifik reaksiyonları durdurarak, kronik hastalıkların riskini azaltır.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENE SOKAR
Sindirim sistemini düzene sokan kereviz suyu, bağırsak ve karaciğer dostudur. Kereviz suyu düzenli tüketildiğinde karaciğeri temizler ve bağırsakların çok daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçerdiği sodyum sayesinde, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve mide zarının iyileşmesine ve yenilenmesini sağlar.
Kerevizdeki enzimler, midedeki hidroklorik asidi yükseltmeye çalışır, böylece yiyecekler kolayca sindirilir ve fermente olmaz. Düzenli olarak her gün yarım litre kereviz suyu tüketmek sindirim sisteminizi kısa sürede iyileştirebilir.
KEMİKLERİN YENİLENMESİNE YARDIMCI OLUR
Kereviz, kalsiyum ve silisyum bakımından zengindir, bu da hasar görmüş kemiklerin yenilenmesine ve güçlendirilmesine yardımcı olur.
KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR
Vücudun pH seviyesini dengeler, sağlıklı hücreler korur ve vücudun temel mineral seviyesini dengede tutar. Böylelikle kalp hastalığı riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
KEREVİZ SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler:
6 adet kerevizin sapı
2 adet limon
6 su bardağı su
Bir avuç maydanoz
Hazırlanışı:
Kereviz saplarını dilimleyin.
Limonun suyunu, kereviz saplarını, maydanozu ve suyu blender'dan geçirin. Homojen bir karışım elde edene kadar malzemeleri karıştırmaya devam edin.
Hazırladıktan sonra aç karna içebilirsiniz.