e-Devlet'te Miras Sorgulama Dönemi.. Peki Nasıl Yapılıyor?
e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? sorusu vatandaşların yanıtını araştırdığı konular arasında yer alıyor. e-Devlet portalı, vatandaşlar için yeni hizmetler sunmaya devam ediyor. Özellikle Şubat ayına damga vuran soyağacı sorgulama ve soy bilgisi öğrenme yeniliğinden sonra şehit listesi sorgulama hizmeti de e-Devlet üzerinden bireylerin erişimine açılmıştı. Son olarak gündeme gelen hizmet çeşidi ise e-Devlet miras sorgulama! Peki miras sorgulama nasıl yapılır? Mirasçılık belgesi hizmeti nedir? Size miras kaldığını öğrenirseniz bu mirasın vergisi var mı? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.
e-Devlet miras sorgulama işlemi dün itibariyle sosyal medya üzerinden konuşulmaya başlandı. e-Devlet üzerinden askerlik tecil belgesi sorgulama, sigorta dökümü alma, sicil kaydı sorgulama, alt üst soy bilgisi sorgulama, şehit listesi ve sefer görev emri sorgulama işlemlerinden sonra bu hizmetlerin yanına güncel olarak miras sorgulama hizmeti de eklendi. e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? sorusu ise vatandaşlar tarafından dünden beri yanıtı sıkça merak edilen konular arasında yer alıyor. Miras sorgulama konusunda bilmeniz gerekenler haberimizde...
E-DEVLET MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?
e-Devlet, vatandaşlara yepyeni hizmetler vermeye devam ediyor. Tam olarak 36.5 milyon kullanıcının işlemlerini halledebildiği e-Devlet vatandaşlık portalında vatandaşlara 3 binden fazla hizmet veriliyor. e-Devlet'e giriş yapan vatandaşlar arama kısmına miras yazdıkları zaman Adalet Bakanlığı sekmesine gelerek; "Veraset İlamı Sorgulama" kısmından miras bırakan kişinin T.C kimlik numaralarını yazarak miras sorgulama işlemini yapabilecekler.
E-DEVLET MİRAS SORGULA (TIKLA)
e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifesi yurt dışından nasıl alınır?
E-Devlet Şifresi
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.
e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.
DİKKAT!
BİLGİLERİNİZİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAYIN
Alt üst soy bilgilerinizi öğrendikten sonra genel yapılan yanlışlardan biri olan soyağacınızı sosyal medyadan paylaşma hatasına düşmeyin. Vatandaşlık numaranız olan T.C kimlik numaranızı sosyal medyadan paylaştığınız andan itibaren büyük bir tehlike altında olduğunuzun farkında olmanız gerekmektedir. Aynı şekilde e-Devlet üzerinden alınan bilgilerin hiçbirini twitter, facebook ya da ınstagram üzerinden paylaşmamanız gerekmektedir.