Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte evlerde bayram hazırlıkları hız kazandı. Türk mutfağının kültürel mirası olan baklava bayram sofralarının vazgeçilmezi olarak damakları şenlendiriyor. Kat kat açılan incecik hamurun arasına serpiştirilen ceviz ya da fıstık üzerine dökülen mis gibi şerbetle birleşerek unutulmaz bir tatlı şöleni sunuyor. Evde baklava yapmanın püf noktalarını merak ediyorsanız işte tatlıcılara taş çıkaracak çıtır çıtır ev yapımı baklava tarifi…
Bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın ev yapımı tarifi oldukça merak ediliyor. Doğru malzeme seçimi ve birkaç püf noktası ile mutfağınızda çıtır çıtır baklavalar hazırlayabilirsiniz. Peki el yapımı baklava nasıl yapılır? İşte misafirlerinize parmaklarını yedirecek baklava tarifi…
Malzemeler
Hamur İçin:
1 kg baklavalık un
4 adet oda sıcaklığında yumurta
Bir tutam tuz
Nişasta (Hamuru açmak için)
400 gr eritilmiş margarin
2 çay bardağı sıvı yağ
İç Harç:
3 su bardağı dövülmüş ceviz ya da Antep fıstığı
Şerbet:
1.5 kg toz şeker
5 su bardağı içme suyu
1 limon suyu
Adım Adım Ev Baklavası Yapımı
Şerbetinizi Hazırlayın
Bu tarifin püf noktası fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbet dökülmesidir. Bu nedenle ilk önce şerbetinizi hazırlayın. Şeker ve suyu kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. İçine limon dilimi ekleyerek şekerlenmeyi önleyin. Şerbeti soğumaya alın.
Hamuru Yoğurun
Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin. Orta kısmını havuz gibi açın. İçine yumurta, tuz, yağ ve su katarak yoğurmaya başlayın. Suyu kontrollü bir şekilde dökerek ilerleyin.
Kenarlardan ortaya doğru yavaş yavaş karıştırarak ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru nemli bir bezle örtüp 30-40 dakika kadar dinlendirin.