Bu besinleri sakın tüketmeyin! Adeta zehir etkisi yaratıyor...
Günümüzde beslenme alışkanlıklarımızın sağlığımız üzerindeki etkisi giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle kanser gibi ciddi hastalıkların önlenmesinde beslenme faktörü oldukça belirleyici bir rol oynuyor. Uzmanlar, soframızda sıkça bulunan bazı yiyecek ve içeceklerin kanser riskini artırdığını vurguluyor. İşte o besinler...
Beslenme alışkanlıklarımız sağlığımız üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bazı besinler özellikle kanser gibi ciddi hastalıkların riskini artırabilirler. İşte ağzınıza bile sürmemeniz gereken o yiyecekler...
Yüksek miktarda tüketildiğinde kolon kanseri riskini artırabilirler.
Nitratlar ve nitritler gibi katkı maddeleri içeren işlenmiş gıdaların kolon kanseri riskini artırabileceği düşünülmektedir.
Aşırı miktarda tüketildiğinde obeziteye yol açabilirler, obezite ise kanser riskini artırabilir.
Kanser riskini artırabilecek inflamatuar etkilere sahip olabilirler. Fast food ve hazır gıdalarda bulunabilirler.
Yüksek Kalori ve Yağ İçeriği: Kızartma ile pişirilen yiyecekler genellikle yüksek yağ içeriğine sahiptir. Bu yağlar, doymuş yağlar gibi sağlıksız yağ türlerini içerebilir ve kalori alımını artırabilir.
Yüksek sıcaklıkta yağda kızartma işlemi bazı yiyeceklerde kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabilir. Bu maddeler kanser riskini artırabilir.