Sarımsağı pişirmeden önce bunu deneyin! 5 dakika dinlendirirseniz...
Sarımsağın sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. Birçok farklı yöntemle değerlendirilen sarımsak, içeriğindeki bileşenler sayesinde vücuda iyileştirici etkiler sağlıyor. Ancak, sarımsağı kullanmadan önce dinlendirmenin faydasını iki kat artırdığı belirtiliyor. İşte konuya ilişkin detaylar...
Sarımsak, doyurucu, iyileştirici ve sağlıklı etkileriyle bilinen son derece faydalı bir besindir. Doğal antibiyotik olarak tanımlanan bu besini bekletmenin bir anlamı olduğunu araştırmalar ortaya koymaktadır. İşte bekletildiğinde sarımsağın sağlığa olan etkileri...
Salatalar, soslar ve birçok yemeğin içine eklenen sarımsak, hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi üstlenir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Araştırmalara göre, sarımsağın içerdiği bileşiklerin en etkili olduğu durum ise, vücuttaki şişkinlikle ilişkilidir.
Hazımsızlık, şişkinlik ve ödem gibi sorunlar yaşıyorsanız, sarımsağın içerdiği bileşenler vücuttaki hücrelere ve dokulara zarar veren sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Bu noktada, sarımsağın doğru şekilde tüketilmesi önemlidir.
Sarımsağın antimikrobiyal aktivite gösteren önemli bir bileşeni olan allisin, geniş spektrumlu bir antibiyotik işlevine sahiptir. Sarımsak, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak bağırsak problemlerini ortadan kaldırabilir ve böylece daha sağlıklı bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olabilir.
FAYDASINI ARTIRIYOR!
Saf allisin, taze ezilmiş sarımsakta kısa bir süreliğine stabil kalır. Ancak sarımsağı ezdikten veya kestikten sonra 5-10 dakika bekletmek stabil seviyelerin artmasını sağlar. Böylece faydası vücuda daha fazla alınabilir.
Sarımsakları hemen pişirmeye başlamadan önce ezin. Beklettiğiniz süre sarımsağın içerisindeki maddelerin yoğunlaşmasını sağlayacak ve faydasını ikiye katlayacak. Küçük bir fark gibi görünse de uzun vadede sağlığınız için faydalı olacaktır.