Çayeli kuru fasulyesi nasıl yapılır?

Kuru fasülye denildi mi akıllara hemen Rize gelir. Çayeli kuru fasülyesini nasıl yapmalıyız, haberimizde...

MALZEMELER:
1 kg kuru fasulye
800 gr kuşbaşı et
300 gr tereyağı
1 adet orta boy soğan
50 gr salça
Tuz
YAPILIŞI:

Kuru fasulye 9-10 saat suda bekletilip, et kuşbaşı olarak doğranıp tereyağı ve soğan ile kavrulur. Kavrulan soğanlar pembeleşince salçası eklenir. Burada salçanın bir kıvamı var bu kokusundan anlaşılabilir. O noktaya gelince üzerine su ilave edilir. Et pişince bir gece önce ıslatılarak suda bekletilmiş ve süzülüp su eklenerek bir taşım daha kaynatılmış kuru fasulyeler yemeğe eklenir. Karıştırılıp tekrar su eklenir. Suyun ölçüsü önemli. Belirleyicisi fasulyenin üretim tarihi olduğu söylenebilir. Çünkü fasulye eskidikçe daha çok su çekiyor ve pişme süresi uzuyor. 10-15 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra fırında 45-60 dakika aralığında pişirdikten sonra kuru fasulyenizi servis yapabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.