Esad rejimi sivilleri hedef alıyor! İşte hava saldırılarının olduğu Eriha
A Haber
Giriş:
21.10.2021
10:57
Güncelleme:
21.10.2021
11:10
Esad rejimi, İdlib'e bağlı Eriha'ya yine saldırı yaptı. Pazar yerine yapılan saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. A Haber ekipleri 27 Eylül'de bölgeyi görüntülemiş ve enkaza dönen noktayı tüm dünyaya göstermişti. Sivilleri katleden Esad'ın amacı ise İdlib'i çembere almak ve sivilleri yok etmek.
Camilerinden ezan, sokaklarından çocuk sesleri eksik olmuyordu. Koca bir şehirden geriye enkaz kaldı.

Birçok masum hayatını kaybetti, geride kalanlarsa topraklardan göç etmek zorunda kaldı. Eriha hayalet şehre döndü.

Rusya destekli rejim ordusu 26 günde Eriha'ya 400'ün üzerinde saldırı gerçekleştirdi. Rejimin elinde olan Serakip'ten Eriha ve İblib'e kara saldırısı düzenleniyor. Amaç İdlib'i çember içine almak.

Muhaliflerin kontrolünde olan Cebel Ez-Zaviye'ye ve Eriha'ya ise Rusya destekli rejim güçleri tarafından hava saldırısı düzenleniyor. Tarım alanları da sık sık saldırıların hedefi oluyor. Açlığa mahkum bırakılan siviller göçe zorlanıyor.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN


