Özel'in derbi boykotu vatandaşta karşılık bulmadı! Tüm Türkiye ATV'yi izledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını sonrası ekonomiyi hedef alırken ve yerli-milli markalara yönelik boykot çağrısı yaptı. Özel ATV’yi de hedef alarak 'Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemeyin' çağrısı yaptı ancak bu çağrı vatandaşlar nezdinde bir karşılık bulmadı. 2 Nisan reyting sonuçlarına göre, ATV’de yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası’ndaki derbi büyük ilgi gördü. Karşılaşma, Tüm Kişiler kategorisinde %20,72 izlenme oranı ve %46,90 izlenme payıyla zirveye yerleşti. Maç Türk televizyon tarihinde en çok izlenen yayınlar listesine de girdi. Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dün ATV'de yayınlanan derbinin günün en çok izlenen yayını olduğunu belirterek, 'Tüm manipülatif söylemlere rağmen, reyting sonuçları futbolun ve sporun ayrıştırıcı değil, birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha ortaya koydu.' ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na ilişkin yolsuzluk iddialarını gündemden düşürmek için ekonomiyi hedef aldı. CHP'nin yerli ve milli markalara yönelik boykot çağrıları devam ederken, Özel'in son açıklamaları da tartışma yarattı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel (AA)
ÖZGÜR ÖZEL: ATV'Yİ AÇMAYACAĞIZ
ATV'yi hedef alan Özel, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bu kanaldan izlenmemesi gerektiğini savunarak, "ATV'nin elinde olmayan bir radyo yayını varsa onu açarız, yoksa maçı izlemeyiz" dedi. Kendisinin Fenerbahçeli, annesinin ise Galatasaraylı olduğunu belirten Özel, "Ama biz bu akşam ATV'yi açmayacağız" ifadelerini kullandı.
Özel ayrıca, ATV'ye reklam veren firmaları da eleştirerek bu şirketlerle ilgili bir raporlama yapacaklarını duyurdu.
TURKUVAZ MEDYA'YI BOYKOT LİSTESİNE ALDI
CHP'li Özel'in boykot listesinde Turkuvaz Medya'nın bünyesinde vatandaşa hizmet veren markalar da yer aldı. Özel, Saraçhane'de yaptığı konuşmasında, "Kitap alırken D&R'a uğramıyorsunuz. Saraçhane'yi göreni siz de görün, görmeyeni yerin dibine gömün diyorum! Idefix diye bir şey var, biliyor musunuz, artık yok!" skandal boykot çağrısında bulunmuştu.
Turkuvaz Medya (ahaber.com.tr)
DERBİ BOYKOTUNU VATANDAŞ UMURSAMADI
Özgür Özel, ATV'yi hedef alarak, 'Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemeyin' ifadeleriyle çağrı yapmıştı. Özgür Özel'in çağrısı vatandaşta karşılık bulmadı. 2 Nisan reyting sonuçlarına göre; ATV'de yayınlanan Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği dev maç adını zirveye yazdırdı.
DÜN AKŞAM TÜM TÜRKİYE ATV İZLEDİ
Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmaları tüm heyecanıyla atv ekranlarında yaşanıyor. Dün akşam Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe - Galatasaray maçı gecenin en çok izleneni oldu. Tüm Türkiye ekran başından ayrılmadı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'mda oynanan müsabakada Galatasaray 2-1'lik skorla sahadan galip ayrılan takım oldu. Son dakikalara kadar heyecanı azalmayan karşılaşma, tüm kategorilerde yayınlanan programlar arasında en çok izlenen oldu.
ATV reyting sıralamasında geceyi zirvede kapattı (ahaber.com.tr)
TÜM KATEGORİLERDE BİRİNCİ!
Tüm Kişiler'de %20,72 izlenme oranı ve %46,90 izlenme payı,
AB Sosyal Statü'de %20,93 izlenme oranı ve %52,37 izlenme payı
+20 ABC1'de ise %22,62 izlenme oranına ve %49,72 izlenme payına ulaşarak üç kategoride de birinci oldu.
GECENİN DEĞİL, GÜNÜN GALİBİ DE ATV OLDU!
Son 9 yılın birincisi olan atv, Prime Time'ın yanı sıra tüm günün de en çok izlenen televizyon kanalı oldu.
Kantar Medya tarafından yayınlanan en çok izlenen ilk 100 listesindeki ilk 10 programdan 5'i atv'nin içerikleriydi. Tüm Gün Tüm Kişiler, Tüm Gün AB, Tüm Gün 20+ABC1, Prime Time Tüm Kişiler, Prime Time AB, Prime Time 20+ABC1 kategorilerinde de kanal birinciliğini elden bırakmadı ve 6 kategorinin en çok izleneni oldu.
RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: GERÇEK VERİLER ORTADA ALGI OPERASYONUNA YER YOK
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, dün ATV'de yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin günün en çok izlenen yayını olduğunu belirterek, "Tüm manipülatif söylemlere rağmen, reyting sonuçları futbolun ve sporun ayrıştırıcı değil, birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha ortaya koydu." ifadesini kullandı.
Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Paylaşımında derbinin reyting sıralamasına ilişkin verilere yer veren Şahin, şunları kaydetti:
"Boykot çağrılarıyla halkın ekran tercihlerine müdahale etmek isteyenlere en net cevabı milletimiz verdi! Tüm manipülatif söylemlere rağmen, reyting sonuçları futbolun ve sporun ayrıştırıcı değil, birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dün ATV'de yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması, açık ara farkla günün en çok izlenen yayını oldu. Yeni rekorlarla son zamanların en çok reytingini alarak ekran başındaki milyonları bir araya getirdi.
Halkın ilgisi, farklı planları olan bir takım siyasilerin kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik açıklamalarını boşa çıkardı. Unutulmamalıdır ki, Türkiye'de reyting ölçüm sistemi, RTÜK denetiminde bilimsel yöntemlere dayanarak yürütülmektedir. Gerçek veriler ortadayken, algı operasyonlarına ve dezenformasyona yer yoktur. Teşekkürler Türkiye! Sporun ruhuna, rekabetin heyecanına ve izleyici özgürlüğüne sahip çıkan herkese saygılarımızla duyurulur."
ATV'de yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Türk televizyon tarihinde en çok izlenen yayınlar listesine de girdi. (DHA)
DÜNKÜ DERBİ, EMSAL MAÇLARI GERİDE BIRAKTI
Öte yandan müsabaka öncesi ATV'de yayınlanan "Derbi Günü" programı da tüm kategorilerde en çok izlenen 5 program arasında sıralandı. Kadıköy'de dün oynanan derbi, geçmiş yıllarda şifresiz kanallarda yayınlanan emsal maçlar içinde de en fazla izleyici kitlesine ulaştı.
Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası'nda en son 2015-2016 sezonunda final maçında karşılaştı. 26 Mayıs 2016'da yapılan müsabaka, yüzde 16,9 izlenme oranı ve yüzde 42,85 izlenme payıyla günün birincisi olsa da dünkü derbinin gerisinde kaldı.
Beşiktaş ile Trabzonspor'un kozlarını paylaştığı 23 Mayıs 2024'teki Türkiye Kupası finalinin ise yüzde 9,71'lik izlenme oranı ve yüzde 25,86'lık izlenme payı vardı.
Galatasaray ile Beşiktaş arasında 3 Ağustos 2024'te oynanan Süper Kupa maçı da yüzde 11,26 izlenme oranı ve yüzde 42,15 izlenme payına sahip oldu.
A Milli Futbol Takımı en son maçını 23 Mart'ta UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan'la yaparken, bu müsabakanın izlenme oranı yüzde 9,97, izlenme payı da yüzde 25,15'te kaldı.
DEV DERBİ EN ÇOK İZLENENLER LİSTESİNE GİRDİ
ATV'de yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Türk televizyon tarihinde en çok izlenen yayınlar listesine de girdi.
1-Asmalı Konak (Haziran 2003) -25,9
2-Aşk-ı Memnu (Haziran 2010) -23,4
3-Benfica-Fenerbahçe (2 Mayıs 2013) - 21,87
4-Sen Anlat Karadeniz B05 (21 Şubat 2018) - 21,38
5-Galatasaray-Real Madrid (9 Nisan 2013) - 21,02
6-Fenerbahçe-Galatasaray (2 Nisan 2025) -20,72
