Hüseyin Yayman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Google'ın çifte standardına karşı çıkıyoruz
AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Dijital Telif Yasası"na ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Dijital telifin Türkiye'de çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Yayman, "Google'ın çifte standardına karşı çıkıyoruz. Yeni bir 'Telif Yasası' çıkartmak istiyoruz. Haberin telif kapsamına alınması ve gerçek gazetecilikle merdiven altı gazetecilik yapanları ayırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, A Haber'de gündemdeki "Dijital Telif Yasası"na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yayman şu ifadeleri kullandı:
"Dijital telif konusu Türkiye'de çok önemli bir konu. Emek hırsızlığının önüne geçmek istiyoruz. Google'ın çifte standardına karşı çıkıyoruz. Yeni bir 'Telif Yasası' çıkartmak istiyoruz. Haberin telif kapsamına alınması ve gerçek gazetecilikle merdiven altı gazetecilik yapanları ayırmak istiyoruz."
Öte yandan hatırlanacağı üzere 25 Haziran tarihinde Google, dijital telif yasası gündemiyle toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda sunum yaptı. Toplantıda Türkiye'nin, dijital telif ve bu kapsamda habere de telif ödenmesi yönündeki çalışmaları çerçevesinde Google Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi temsilcilerine "Bu konuda Türkiye'ye çifte standart uygulanmaması" çağrısı yapıldı ve gelişmeler masaya yatırıldı.
"EMEK HIRSIZLIĞI VE İSTİSMARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN..."
Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman toplantının açılışında açıklamalarda bulundu. Yayman, "Haberin Avrupa normlarında olduğu gibi telif içermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
"Emek hırsızlığı ve istismarının önüne geçilmesi için atılması noktasında beklenen adımlardan bir tanesi. Emek vererek üretilen içerik, bu bir haber olabilir, değer olabilir, eser olabilir, içeriğin izinsiz bir şekilde kullanılması kurumsal olarak yapıların reklam gelirlerinin azalması problem oluşturmaktadır."
"Dijital Mecralar Komisyonu olarak bu yaz yoğun çalışarak Türkiye'nin dijital değerler haritasını çıkarmak istiyoruz. Dijital mecraların kendi anayasalarını devletler ile yapması gerekmektedir. Biz özgürlüklerin sonuna kadar kullanılmasını savunmaktayız. Dijitalleşme meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu, dijitale sahip olanın geleceğe sahip olacağını belirtmek isterim."