4 Ekim Meclis gündemi: Torba yasada neler var? AK Parti'den milyonlarca kişiye müjde! Yeni torba yasa ile...
Torba yasada neler var? Meclis, 3 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başladı. 4 Ekim Salı yani bugün siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Meclis'in yeniden mesaiye başlaması ile birlikte milyonları ilgilendiren torba yasada neler olduğu merak ediliyor. Peki, 4 Ekim Meclis gündemi nedir? Torba yasada neler var? Yeni torba yasa ile neler değişecek? İşte haberin detayları...
Meclis, 3 aylık aranın ardından 1 Ekim'de yasama çalışmalarına yeniden başladı. TBMM Genel Kurulunun 27. Dönem 6. Yasama Yılı'ndaki ilk oturum bugün gerçekleşecek. AK Parti'nin torba yasa teklifinin görüşüleceği Meclis'te hangi konuların ele alınacağı merak ediliyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren torba yasa hakkında merak edilenleri yazımızda ele aldık. Peki, 4 Ekim Meclis gündemi nedir? Torba yasada neler var? Yeni torba yasa ile neler değişecek? Ayrıntılar haberimizde...
AK PARTİ'DEN 'TORBA YASA' AÇIKLAMASI
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, torba yasa ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Meclis gündemine ilk olarak AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba yasanın getirilmesi beklenirken, torba yasa ile toplumun pek çok sorununun çözüleceği açıklandı.
YENİ TORBA YASADA NELER VAR?
Elitaş "Torba yasa ile Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan gençlerin borç faizi silinecek. Düzenlemeyle, işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğalgaz desteklerinin 1.000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. İşverenler, çalışanlarına yemek yardımını nakdî olarak verdikleri takdirde bu ücret vergiden istisna tutulacak" diyerek düzenlemenin milyonlarca kişiyi kapsayacağını söyledi.
Elitaş tarafından yapılan açıklamalarda öne çıkan torba yasa maddeleri şöyle:
KYK borcu olan gençlerin borç faizlerinin silinmesi,
İşverenlerin çalışanlarına vermiş oldukları elektrik ve doğalgaz desteklerinin 1000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulması,
İşverenlerin çalışanlarına yemek tutarını nakit ödemesi durumunda bu ücretin vergiden istisna tutulması,
Kur Korumalı Mevduat Hesabı süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılması,
Çatıya konulan güneş panelinden elde edilen gelirin 240 bin liralık bölümünün vergiden muaf tutulması. Böylelikle 50 kilovatlık bir güneş panelinin yıllık maksimum elde edeceği gelir olarak hesaplanan 200-250 bin liralık tutara vergi muafiyeti hakkı sağlanmış olacak.
"DEZENFORMASYONLA MÜCADELE DÜZENLEMESİ" GÖRÜŞÜLECEK
TBMM Genel Kurulunun 27. Dönem 6. Yasama Yılı'ndaki ilk işi, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek olacak.
Genel Kurul, 4 Ekim Salı günü toplanarak Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.
Geride kalan yasama yılında TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifli ile internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Basın kartı başvurusu İletişim Başkanlığına yapılacak, resmi nitelikte kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
Resmi ilanlar, şartları Basın İlan Kurumu Genel Kurulunca belirlenecek internet haber sitelerinde de yayımlanacak.
İhaleler, işin yapılacağı yerde çıkan bir gazetenin yanı sıra bir internet haber sitesinde de duyurulabilecek.