YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YDS/2 sınavı soruları zor muydu kolay mıydı?
YDS sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. 8 Eylül günü gerçekleştirilen YDS sınavı ardından adaylar YDS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Senede iki kez düzenlenen YDS/2 sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numara ve aday şifresi ile ulaşabilecek. İşte, 8 Eylül tarihli YDS sınavı hakkında tüm merak edilenler…
YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YDS/2 sınavı tamamlandı ve sınavın ardından adaylar YDS soruları zor muydu kolay mıydı hakkında yorumlar yapmaya başladı. Sınav sonrası en çok merak edilen konulardan birisi de YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. YDS/2 Sınavı, Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapıldı.
YDS CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) cevap anahtarı henüz açıklanmadı. YDS soru ve cevapları açıklandığı zaman haberimizden ulaşabilirsiniz.
YDS/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
25 farklı dilde uygulanan sınav sonuçları 1 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numara ve aday şifresi öğrenebilecek.
Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacaktır. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebileceklerdir.
YDS SINAV DEĞERLENDİRMESİ
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.
YDS SINAV SONUÇLARI HAKKINDA
İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.
Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.