Son dakika: AYM'den "Barış Bildirisi" kararı ile ilgili açıklama
Son dakika haberine göre Terör örgütü PKK ve destekçilerini sevindiren skandal bir karara imza atan Anayasa Mahkemesi, "Barış Bildirisi" olarak bilinenbildiriye imza atan akademisyenler ile ilgili verdiği karar hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Anayasa Mahkemesi, "bildirinin içeriğine katılmasak da bu sözler ifade özgürlüğü kapsamındadır." ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi ve AYM Başkanı Zühtü Arslan, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlığı altında terör örgütü PKK'ya destek veren ve güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonları itibarsızlaştırarak katliam olarak göstermeye çalışan ve aralarında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hapse mahkum edilenlerin de bulunduğu 1128 imzacı akademisyeni aklayan bir karara imza attı.
ÇELİŞKİLERLE DOLU AÇIKLAMA!
Terör örgütü PKK ve destekçilerini sevindiren skandal bir karara imza atan Anayasa Mahkemesi her kelimesi tartışmalı bir açıklama daha yaptı.
Anayasa Mahkemesi, "Barış Bildirisi" olarak bilinen bildiriye imza atan akademisyenler ile ilgili verdiği karar hakkında yaptığı açıklamada "bildirinin içeriğine katılmasak da bu sözler ifade özgürlüğü kapsamındadır." ifadelerine yer verdi.
"İÇERİĞİNE KATILMADIĞIMIZ SÖZLER DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA KALABİLİR"
Her kelimesi tartışmalı ve çelişki dolu kararda "Başvurucuların altına imza attıkları açıklama gerçekten de toplumun büyük çoğunluğu için kabul edilemez bir içeriğe sahiptir. Terörle mücadele eden devleti, halka 'katliam', 'kıyım' ve 'işkence' yapmakla suçlayan bir açıklamaya katılmak elbette mümkün değildir. Bununla birlikte, Anayasa Mahkemesi'nin hiç bir şekilde içeriğine katılmadığı sözler de ifade özgürlüğü kapsamında kalabilir." gibi birbiriyle çelişen ifadelere yer verildi.
BİLDİRİNİN SALDIRGAN VE İNCİTİCİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ
AYM'nin yaptığı çelişki yumağı açıklamada skandal ifadeler yer aldı. Sözde "Barış Bildirisi"nde yapılan açıklamaların güvenlik güçlerini incitici ve saldırgan bir tutum içinde olduğunun farkında olunduğu bildirildi ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirildi. Açıklamada "Anayasa Mahkemesi, başvurunun odağında yer alan bildirinin belirli bir perspektiften ve tek yanlı hazırlandığı, abartılı yorumlar içerdiği, güvenlik güçlerine karşı incitici ve saldırgan bazı ifadeler barındırdığının da farkındadır. Bu bildirinin Anayasa'nın 26. maddesinde yer alan ifade özgürlüğünün korumasından yararlanması gerektiği yönündeki yorumları Anayasa Mahkemesi'nin bildiride yer alan düşünceleri paylaştığı veya desteklediği anlamına gelmez." ifadeleri yer aldı.