Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları başarı sıralaması 2019! – Boğaziçi Üniversitesi’nde hangi bölüm kaç puanla alıyor?
Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları başarı sıralaması üniversite tercih sürecinin başlamasıyla birlikte sorgulanıyor. 2019 ÖSYM tercih kılavuzunda aratılan konulardan birisi, Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları oldu. Peki, Boğaziçi Üniversitesi’nde hangi bölüm kaç puanla alıyor? 2019 YÖK Atlas tercih robotunu da kullanarak doğru hangi bölümü seçeceğiniz konusunda rehberlik edinebilirsiniz. İşte, 2019 Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları ve başarı sıralamaları!
Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları başarı sıralaması 2019 YKS sonuçları sonrası en çok araştırılan konulardan birisi oldu. ÖSYM tercih kılavuzu sınava giren öğrenciler tarafından araştırılırken Boğaziçi Üniversitesi hangi bölüm kaç puanla alıyor sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları listesine sayfamızdan ulaşabilir ve tercih için bilgi edinebilirsiniz. 2019 YÖK Atlas tercih robotunu da kullanarak doğru hangi bölümü seçeceğiniz konusunda rehberlik edinebilirsiniz. İşte, 2019 Boğaziçi Üniversitesi taban tavan puanları ve başarı sıralamaları!
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI BAŞARI SIRALAMASI (2019)
Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak geçtiğimiz yılın tercih kılavuzunda yer alan Boğaziçi Üniversitesi taban puanlarına ulaşabilir ve 2, 4 yıllık bölümlerin taban puanları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
MERKEZİ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?
Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na tercih süresi içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak.
KİMLER YKS TERCİHİ YAPABİLİR?
Kılavuzda tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2019-TYT'de 150 ve üzeri puan alanlar, tablo 4'teki yükseköğretim programlarını ise 2019-AYT/YDT'de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek.
Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu olmayacak. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek.
2019-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden adaylara duyurulacak, sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
ÜNİVERSİTE SINAVI TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ise 23-29 Temmuz tarihleri arasında tercih dönemi başlayacak.
SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?
TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.
TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.
TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.
YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?
YÖK Atlas kullanımı basit olup güvenilir bir kaynaktır. YÖK atlas ile ister üniversite seçerek ister herhangi bir yükseköğretim programı seçerek tercihlerinizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda Lisans Tercih Sihirbazı ve Önlisans Tercih Sihirbazı ile 2018 YKS ile öğrenci alan lisans ve önlisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfadan lisans ve önlisans tercih sihirbazı ile YÖK lisans atlasına ulaşabilirsiniz.
YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ
LİSANS - ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI
Bur sayfadan 2018 YKS ile lisans ve önlisans programlarının kontenjan bilgilerine ulaşmak mümkün. Buradaki verilen değerler ile son 4 yılın taban puanları, puan türü gibi sonuçları görebilirsiniz.
TYT - AYT NET SİHİRBAZI
YÖK Atlas'da bulunan bu sihirbaz ile herhangi bir lisans veya önlisans programına yerleşen son kişinin netlerini görebilirsiniz. Buradaki sonuçlar tahmini değil 2018 YKS sonrasında ortaya çıkan sonuçlara göre düzenlenmiştir.