Tarkan Yavaş yakalandı! Adnan Oktar'ın kara kutusu açıldı
Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'ya ait bilgisayar ve harici disklerde örgüte ait bilgiler ele geçirildi. Dijital materyalleri inceleyen polis, maddi destek sağlanan tutuklu örgüt üyelerinin hangi koğuşlarda kaldıklarını belirten notlar buldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında Tarkan Yavaş'ın da bulunduğu 5 şüpheli hakkındaki suçlamaların detayları ortaya çıktı. Savcılıkça hazırlanan sevk yazısında, şüpheli Tarkan Yavaş'ın, Ulviye Didem Ürür'den sonra örgütün "3" numaralı ismi olduğu belirtildi. Yavaş'ın, Oktar'dan sonra örgüt içinde erkekler arasındaki en yetkili "imam" olduğu, yürütme ekibinin başında bulunduğu, ticari ve hukuk işleri düzenlediği, Oktar adına sözcüsü olarak basın açıklaması yaptığı kaydedildi.
Yazıda, şüpheli Yavaş'ın, NT inşaat firmasının çalışanı olduğu ve buradan örgüte kaynak aktardığı, emniyet ve adliye içerisinde üst düzey yetkililerle görüşerek, onlardan aldığı bilgilerle örgüt faaliyetlerine yön verdiği anlatıldı. Yavaş'ın örgüt elebaşı Oktar ile sürekli olarak istişarede bulunduğu, yönetici pozisyonu nedeniyle örgütteki tüm eylemlerden sorumlu olduğu vurgulandı.
Şüpheli Yavaş'ın yaşı küçük olan müşteki H.A ile cinsel birliktelik yaşadığı ifade edilen sevk yazısında, diğer 4 şüpheli hakkındaki suçlamalara da yer verildi. Sevk yazısında, tutuklanan şüphelilerden Serkan Yumru'nun da A9 kanalının müdürü olarak görev yaptığı, "Global Serkan" kod adıyla örgütün günlük işlerinden sorumlu olduğu belirtildi.
Şüphelilerden Esra Öymen'in de Eyüp Belediyesi'nde çalıştığı belirtilen sevk yazısında, şüphelinin haklarında yakalama kararı bulunan Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'yu saklayarak yakalanmamaları yönünde imkan sağladığı kaydedildi. Sevk yazısında, bu şüphelilerin ikametinde yapılan aramada, Adnan Oktar suç örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan kişilerin hangi cezaevinde ve koğuşta kaldığı bilgilerinin yer aldığı listenin ele geçirildiği belirtildi.
Sevk yazısında, şüpheli Tarkan Yavaş'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından diğer şüphelilerin de benzer suçlardan tutuklanmaları talep edildi.
İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Yavaş'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli cinsel saldırı", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", şüpheliler Serkan Yumru, Yasin Kaya ve Uğur Küçükaydın'ın "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "nitelikli cinsel saldırı", diğer şüpheli Esra Öymen'in ise "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, geçen hafta düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Tarkan Yavaş'ın da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanırken diğer 4 şüpheli ise adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.
ÖZEL MEKTUPLAR ELE GEÇİRİLDİ
Eyüp Göktürk'te gözaltına alınan Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'ya ait bilgisayar ve harici diskler incelendi. Maddi destek sağlanan tutuklu örgüt üyelerinin hangi koğuşlarda kaldığını belirten notlar ile Adnan Oktar tarafından örgüt üyelerine yazılmış özel mektuplar ele geçirildi.
İKİ KRİTİK İSMİN PEŞİ BIRAKILMADI
Habertürk'ün haberine göre İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar grubuna yapılan ilk operasyonda kaçmayı başaran Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'nun peşini hiç bırakmadı.
Mali polis, Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'nun Eyüp Göktürk'te bulunan bir apartman dairesinde saklandıklarını tespit etti. Düzenlenen operasyonda Adnan Oktar'ın sağ kolu ve sırdaşı Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru gözaltına alındı.
Peki operasyonda neler ele geçirildi? İşte ayrıntılar...
DİJİTAL MATERYALLER DEŞİFRE EDİLDİ
Yavaş ve Yumru'nun kaldıkları apartman dairesinde bilgisayar ve harici harddisk ele geçirildi. Dijital materyalleri inceleyen polis, maddi destek sağlanan tutuklu örgüt üyelerinin hangi koğuşlarda kaldıklarını belirten notlar buldu.
"AF ÇIKACAK DEVLETİN BAŞINA ADNAN OKTAR GEÇECEK"
Dijital materyallerde ayrıca, örgüt üyelerinin kopmalarını önlemek için sürekli mesajlar attıkları da tespit edildi. Örgüt üyelerine atılan bir mesajda, "Af çıktığında serbest kalacağız. Devletin başına Adnan Oktar geçecek ve devleti biz yöneteceğiz" diyerek örgütü dinamik tutmaya çalıştıkları tespit edildi.
GÖRÜNTÜLERİ O DAİREDE ÇEKMİŞ
Tarkan Yavaş'ın firari olduğu günlerde dahi gizlendiği dairede örgüt lehine çektiği görüntüleri diğer örgüt üyelerine verdiği, onların da bunu internet kafelerden sosyal medya üzerinden yayınladıkları öğrenildi.
ŞİKAYETÇİ SAYISI 250 OLDU
Yürütülen soruşturmada Ayça Pars, Fatih Doğan ve Ece Koç'un etkin pişmanlıktan yararlanarak cezaevinden serbest kalmasının ardından bir tutuklu örgüt üyesi daha itirafçı oldu. İtirafçıların, Oktar, Yavaş ve diğer örgüt üyelerinden "Bizi İngiliz derin devletinin adamı olmakla suçladılar. İftira atarak tehdit ettiler" diyerek şikayetçi oldukları öğrenildi. Oktar suç örgütü dosyası kapsamında İstanbul Emniyeti'ndeki mağdur sayısının 110'a, Türkiye genelinde Oktar'dan şikayetçi olan mağdur sayısının 250'ye ulaştığı ifade edildi.
Oktar örgütüne yönelik operasyonlarda 2 firari isim geçtiğimiz günlerde yakalanmıştı. Ayrıca Oktar örgütünün kaçak villaları da geçtiğimiz hafta yıkılmıştı. Konuyla ilgili incelemeler devam ediyor...