Bu besinler zehre dönüşüyor! Yıllardır aynı hatayı yapılıyor
Bazı besinleri korumak amacıyla buzdolabına koyuyoruz ancak bu gıdalar hastalığa neden oluyor. Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz besinlerin de kansere yol açtığını biliyor musunuz? Peki, hangi besinleri buzdolabına koymak zararlı? Hangi besinler kansere neden oluyor? İşte besinlerle ilgili merak ettiklerinizin cevabı.
- Giriş Tarihi: 16:32 | 14.09.2024
- Güncelleme Tarihi: 16:33 | 14.09.2024
Buzdolabına girince hastalıklara neden olan besinleri öğrenince çok şaşıracaksınız.
TATLILAR
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
KAHVE
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
PATATES
Emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
SARIMSAK
Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.
DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabıya konulması gerektiğidir. Aslında domates buzdolabıya konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.
SEVEREK TÜKETİYORUZ AMA...
Mikrodalgada patlamış mısır
Zararlı içerik: Trans yağlar
Tavuk nugget
Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
İşlenmiş et
Zararlı içerik: Nitrat, aşırı tuz
Beyaz un
Zararlı içerik: Klor dioksit
Cips
Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Tatlandırıcı
Zararlı içerik: Sukraloz
Çok fazla yağda kızartılmış yiyecekler
Zararlı içerik: Hidrojenize yağ
Şekerlemeler
Zararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ
Sosisli sandviç
Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)