A HABER GALERİ
Kılıçdaroğlu'ndan uçuk vaatler! İşte vizesiz Avrupa'ya geçiş vaadinin perde arkası
Kılıçdaroğlu'nun vizesiz Avrupa'ya giriş vaadi neden gerçekçi değil? Kılıçdaroğlu ne demek istedi? 7'li koalisyon Avrupa'ya terörle mücadele yasasını değiştirme sözü mü verdi? Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vizesiz Avrupa vaadi tartışma konusu oldu.

Kılıçdaroğlu, AB'nin "vize muafiyeti" için Türkiye'ye şart koştuğu "Terörle mücadele yasasını değiştirin" dayatmasına "evet" mi diyecek?

Ayrıntıları A Haber muhabiri Ömer Aydın Fransa'dan aktardı. Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;

Bu herhangi bir şekilde devletin kendisinin verebileceği bir karar değil. Siz karar vermiyorsunuz karşı taraf karar veriyor.

Terör mevzusu var. Terörle mücadele yaklaşımındaki bakış açısı farklılığı var. Avrupa'nın tavrı açısından çok objektif olmayan ikiyüzlü diyebileceğimiz bir yaklaşımla karşı karşıyayız

Bütün devletler kendi vatandaşlarını ve kendi topraklarını terörden kurtarmaya ya da terör saldırılarına maruz bırakmamaya çalışıyorlar bu anlamda da hem uluslararası hem de ulusal düzeydeki terör örgütlerine yönelik çok ciddi tedbirler alınıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE NEREDEN NEREYE GELİNDİ?
A Haber "Türkiye nereden nereye geldi?" başlığı altında farklı konuları ekrana taşımaya devam ediyor.

Birçok başarılı operasyona nasıl imza atıldı? Değişen haritalar bize ne anlatıyor? Nasıl bir terörle mücadele yürütüldü? Ne yapılmak isteniyordu da Türkiye bunun önüne geçti? Türkiye'nin başarılı operasyonları masaya yatırıldı.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;

BUGÜNE NASIL GELİNDİ?
Aslında burada emperyalizme karşı verilen mücadelenin Suriye bacağı var. Baktığımız zaman Suriye'deki iç savaş 'Arap Baharı' ile birlikte 2011'de başladı.
Ancak bunu tetikleyen başka olaylar oldu. Sırasıyla baktığımızda 79 İran Humeyni devrimiyle beraber Sovyetler'in Afganistan'a girmesi beraberinde bambaşka bir şey getirdi.

2011'de Suriye iç savaşıyla beraber Libya iç savaşının eş zamanlı başlaması fevkalade önemli bir olay. Burada tıpkı Osmanlı'nın tasfiyesinde olduğu gibi farklı bir yöntem uygulandı. 'Arap Baharı' ile DEAŞ terör örgütü yaratıldı, Irak merkezi devleti zayıflatılırken bu tarafta PKK terör örgütünün yapılandığını görüyoruz.

Hem Irak'ta hem Suriye. 2016 yılında Türkiye'ye karşı uygulanan kalleş 15 Temmuz darbe girişimi ile beraber Türkiye bir şekilde yumuşatılmak ve parçalanmak istendi.

Burada Türk devlet aklı hem diplomasiyi hem askeri gücünü hem de yumuşak gücünü kullanmak suretiyle Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Sayın Putin ile mutabakata vardı ve burada 2 ana mutabakat var bunlardan bir tanesi Astana öteki Soçi ve Moskova konferanslarıyla beraber Türkiye ve Rusya, Suriye'nin buradaki DEAŞ'la mücadelesinde ortak hareket etti.

Fırat Kalkanı harekatı çok önemli. Girilemez denilen bölgeyi Türkiye ele geçirdi. İkinci harekatımızda burada 200'e yakan yerleşim alanı PKK'dan temizlendi.

YENİ BİR OYUN GÖRDÜK
2018'de bir kere daha Türkiye harekat yaptı Zeytin Dalı. Münbiç ve Afrin bölgesine Türkiye yerleşti.
Yeni bir oyun gördük. Bu ne? ABD PKK'nın adını SDG diye değiştirdi. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi ha babam boyuyorlar birilerini. Adını da bulmuşlar.