CANLI | Orta Doğu'da ateş çemberi! İsrail yine Beyrut'u bombaladı | Hedefte Nasrallah'ın kayınbiraderi var iddiası

Siyonist İsrail, Gazze'den sonra gözünü Lübnan'ın kalbi Beyrut'a çevirdi. 18 yıl aradan sonra yeniden Lübnan'ı işgal planını devreye alan İsrail, Beyrut'ta birçok noktayı hedef alarak şehir enkaz kente çeviriyor. İsrail ve İran arasındaki gerilim sürerken işgal uçakları yine Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. Saldırının ardından bölgeden yoğun dumanlar yükselirken ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Öte yandan saldırının hedefinde Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu iddia edildi.İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

1 yıldır Gazze'de 42 binden fazla sivili katleden İsrail, bu kez de Lübnan ve Suriye'ye bomba yağdırıyor. Lübnan'ın güneyine işgal birliklerini göndererek karadan saldırı başlatan İsrail ordusu, İran'ın füzeli yanıtına da karşılık vereceğini açıkladı. İşte ateş çemberine dönen Orta Doğu'da yaşananlar...

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

CANLI ANLATIM
00:59 11 Ekim 2024

İRAN DUYURDU: İSRAİL İRAN KIZILAYI'NIN SAHRA HASTANESİNİ VURDU

İran, İsrail'in Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı'na ait bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıyı "tam bir savaş suçu" olarak nitelendirerek kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı'na ait bir sahra hastanesine İsrail tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"TAM BİR SAVAŞ SUÇU ÖRNEĞİ"

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Bekayi, İsrail'in sahra hastanesine saldırısı için "tam bir savaş suçu örneği" ifadesini kullandı. İranlı Sözcü, Tel Aviv'in daha önce de Gazze ve Lübnan'da hastaneleri defalarca kez hedef aldığına dikkati çekerek, uluslararası topluma İsrail'in savaş suçlarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısını yineledi.

23:18 10 Ekim 2024

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'İN BM GÜCÜ'NE SALDIRISINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "İsrail'in, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırısın kınıyoruz" denildi. 

22:44 10 Ekim 2024

BEYRUT'TA "MOSSAD AJANLARI" ALARMI

Beyrut'ta Mossad ajanı olduğu iddiasıyla bir kişi yakalandı

22:23 10 Ekim 2024

A HABER BEYRUT'TA VURULAN NOKTADA

A Haber ekibi işgal ordusunun tekrar tekrar hedef aldığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta vurulan noktadan önemli gelişmeleri aktarıyor.

22:19 10 Ekim 2024

"LÜBNAN'DAN ÇEKİLİN"

BM, İsrail'den Lübnan'ı bombalamayı sonlandırmasını ve ülkeden kara kuvvetlerini çekmesini talep etti

22:15 10 Ekim 2024

LÜBNAN'DA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda bilanço ağırlaşıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 18 kişinin öldüğünü, 92 kişinin de yaralandığını açıkladı.

22:00 10 Ekim 2024

ABD: BM GÜCÜNÜN VURULMASINDAN ENDİŞELİYİZ

İşgal ordusunun Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücüne (UNIFIL) düzenlediği saldırıya ilişkin ABD tarafından yapılan açıklamada "BM gücünün vurulmasından endişeliyiz" denildi.
21:31 10 Ekim 2024

SALDIRI HEDEFİNDE NASRALLAH'IN KAYINBİRADERİ VAR İDDİASI

İşgalcilerin Beyrut saldırısına ilişkin İsrail'in Kanal 12 televizyonu saldırının hedefinde İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi Ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu iddia edildi.

Saldırı ve Safa'nın hedefte olduğu yönündeki iddia hakkında İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

21:19 10 Ekim 2024

ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'in Beyrut'a saldırısında 11 kişinin öldüğü ve 44 kişinin yaralandığı açıklandı. 
21:17 10 Ekim 2024

İSRAİL: BEYRUT'U BİRAZDAN VURACAĞIZ

Lübnan başkentine düzenlenen saldırının ardından işgal ordusundan yeni bir açıklama geldi. İsrail "Birazdan yine Beyrut'u vuracağız" uyarısında bulundu. 
20:40 10 Ekim 2024

BÖLGEDEN İLK KARELER A HABER'DE

A Haber ekipleri bölgeden anbean gelişmeleri aktarıyor. İşgal ordusunun vurduğu Beyrut'tan ilk kareler A Haber ekranlarında yayınlandı.

20:35 10 Ekim 2024

"KAMERA IŞIĞIMIZI KIRDILAR”

A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun ve kameraman Niyazi Kurt ile Beyrut'taki bombardımanları görüntülerken A Haber canlı yayınında saldırıya uğradı. A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun açıklamasında "kamera ışığımızı kırdılar” dedi.

20:11 10 Ekim 2024

İSRAİL'DEN BEYRUT'A YENİ SALDIRI

İşgal ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı düzenledi. A Haber ekipleri bombalanan noktadan gelişmeleri anbean aktardı.  Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

 

20:02 10 Ekim 2024

LÜBNAN'DA İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

 Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki bölgelere düzenlenen füze saldırılarında 2 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

100 FÜZE FIRLATILDI

İsrail ordusunun X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil, Batı Celil bölgeleri ile Karmiel ve Kiryat Şmona yerleşimlerine 100 füze fırlatıldığı tespit edildi.

Füzelerden bir kısmı etkisiz hale getirilirken bir kısmı evlere ya da açık araziye düştü. Yukarı Celil'e atılan füzelere ait şarapnellerin isabet ettiği 2 İsrailli bacaklarından hafif şekilde yaralandı.

HİZBULLAH: İSRAİL TANKINI VURDUK

Öte yandan Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Ra's Nakura bölgesinde bir tankı füzelerle vurduğunu, alev alan tankın içindeki askerlerin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Açıklamada, daha sonra tankın içinden yaralıları çıkarmaya çalışan İsrail askerlerinin de hedef alındığı kaydedildi. Askerlerin akıbetine ilişkin bilgi verilmedi.

17:25 10 Ekim 2024

İŞGAL ORDUSU BM BARIŞ GÜCÜNÜ HEDEF ALDI

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin hafif yaralandığını duyurdu.

UNIFIL'den yapılan yazılı açıklamada, Lübnan-İsrail sınırında Mavi Hat'ta devam eden gerginliğe işaret edildi. İsrail ordusunun Ras Nakura ve diğer bölgelere kara saldırısı düzenleyerek Hizbullah militanlarıyla çatışmalara girdiği belirtildi.

2 BARIŞ GÜCÜ ASKERİ YARALANDI

UNIFIL'ın Ras Nakura'daki karargahı ve çevresinin birçok kez hedef alındığı belirtilen açıklamada, İsrail ordusuna ait Merkava tipi tankın Ras Nakura'da UNIFIL karargahındaki bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin gözlem kulesinden düştüğü ve yaralandığı bildirildi.

Tank ateşinin gözlem kulesine doğrudan isabet ettiğine dikkati çekilen açıklamada, yaralanan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavi altına alındıkları kaydedildi.

İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyindeki Lebbune'de de UNIFIL mevsizine ateş açtığına işaret edilen açıklamada, barış gücü askerlerinin bulunduğu sığınağın girişinin vurulduğu, araçlara ve bir iletişim sistemine zarar verildiği aktarıldı.

BM KARARI İHLAL EDİLDİ

İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının UNIFIL mevzisi içinde yer alan sığınağın girişine kadar yaklaştığı belirtildi. İsrail askerlerinin dün de kasıtlı olarak çevre izleme kameralarına ateş açarak bunları devre dışı bıraktığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail ordusuna ve tüm taraflara Birleşmiş Milletler (BM) personeli ve mevkilerinin güvenliğini sağlama ve dokunulmazlığına saygı gösterme yükümlülükleri hatırlatıldı. UNIFIL güçlerine yönelik herhangi bir kasıtlı saldırının uluslararası insancıl hukukun ve BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının ciddi bir ihlali olduğu vurgulandı.

17:19 10 Ekim 2024

BM KOMİSYONU: İSRAİL GAZZE'DE SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ

Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu, İsrail'in Gazze'de sağlık çalışanları ve tesislerine yönelik aralıksız ve kasıtlı saldırılarla savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğini bildirdi.

 

14:16 10 Ekim 2024

LÜBNAN'DA 1645 HASAR TESPİTİ KAYDA GEÇTİ

İsrail'in Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki binalar, şirketler ve tarım arazilerinde Hizbullah'ın attığı füzeler nedeniyle 8 Ekim 2023'ten beri 1645 isabet kaydedildiği belirtildi.

Yedioth Ahronoth'un haberinde, İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan sınır hattında süren karşılıklı saldırılarda meydana gelen hasara ilişkin bilgi yer aldı.

Hasarın kamu binaları, şirketler ve tarım arazilerinde meydana geldiği aktarılan haberde, 1645 hasardan en çok Kiryat Şmona ve Menara'da kayda geçtiği aktarıldı.

En çok hasarın meydana geldiği Kiryat Şmona'da 218 isabetin 117'sinin hafif olduğu kaydedildi.

Menara'da ise meydana gelen 73 hasardan 9'unun ağır olduğu ifade edildi.

İsrail ordusunun kara saldırıları başlatmasının ardından Hizbullah'ın da İsrail'in kuzeyine yönelik saldırılarına hız verdiği belirtildi.

Lübnan'ın güneyindeki köylere kara saldırısı düzenlemesinden 9 Ekim'e kadar 103'ten fazla doğrudan ve ikincil hasarın rapor edildiği bildirildi.

Lübnan'ın güneyine İsrail'in kara saldırılarından önceki 10 günde ise 61 zararın kayda geçtiği açıklandı.

İsrail'in Lübnan sınırına yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta 124 İsrail belde ve kasabasının yer aldığı kaydedildi.

Oluşan maddi hasarın yüzde 79'unun Hizbullah'ın attığı füzelerden, yüzde 21'inin ise özellikle çatışmaların başında bölgeye intikal ettikleri sırada İsrail ordusunun askeri faaliyetlerinden kaynaklandığı aktarıldı.

Altyapı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Yarbay David Suissa, hasar verilerinin her birinin ayrı ayrı ele alındığını ve toplam zarar gören mülkleri kapsamadığını kaydetti.

Suissa, "Örneğin, beş daire ve beş aracın hasar gördüğü binada meydana gelen hasar tek bir hasar olarak kayda geçer." ifadesini kullandı.

Altyapı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı, ülkenin kuzeyinde meydana gelen en ağır olayların binaların yıkılması veya kullanılmaz hale gelmesi olduğunu dile getirdi.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurmuştu.

13:05 10 Ekim 2024

İRAN'DAN İSRAİL AÇIKLAMASI

 İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ülkesinin savaş peşinde olmadığını fakat her türlü senaryoya hazır olduklarını söyledi.

Al Jazeera'ya konuşan Erakçi, İsrail'in İran'a muhtemel saldırısı ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Erakçi, "Bölgede savaş ve gerilimin tırmanması peşinde değiliz ancak her türlü senaryoya hazırız. İsrail'in saldırısının nasıl olacağına bakacağız. Ona göre değerlendirip tepkimizi göstereceğiz." dedi.

İsrail'in savaşın bölgeye yayılması peşinde olduğuna işaret eden Erakçi, "Bölgedeki direniş güçleri İsrail'e cevap verebilirler. Bizim direniş güçlerine desteğimiz siyasi ve diplomasiyle sınırlı kalmayacaktır. Onlara ne gerekiyorsa sunacağız." ifadelerini kullandı.

Son günlerde gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ve Katar ziyaretlerinde Gazze ve Lübnan'da barışın sağlanması konularını ele aldıklarını dile getiren İranlı Bakan, "ABD ile diplomatik kanallar açık. Diğer ülkeler üzerinden dolaylı olarak fikir alışverişinde bulunuyoruz." dedi.

12:43 10 Ekim 2024

KATİL ORDUSU OKULU HEDEF ALDI

srail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef alması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah kentindeki Rufeyde Okulu'nu hedef aldı.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı en az 28 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun saldırısında 54'ten fazla kişinin de yaralandığı, yaralıların arasında durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi.

Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, bombaladığı okulun binlerce Filistinliye ev sahipliği yaptığının bilincinde olduğu ifade edildi.

İsrail ordusunun bu katliamıyla birlikte bombaladığı barınma merkezlerinin sayısının 190'a çıktığı aktarıldı.

Açıklamada, tüm dünyaya İsrail ordusunun katliamlarını kınama ve İsrail'e saldırılarını durdurması için baskı yapma çağrısı yapıldı.

12:17 10 Ekim 2024

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E 40 ROKET

İsrail'in Lübnan'daki saldırıları devam ederken, Hizbullah Hareketi bu saldırılara karşı saldırılar düzenliyor. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah noktalarından İsrail'in kuzeyine yaklaşık 40 roket fırlatıldığı belirtildi. Roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği belirtilirken, bazı roketlerin ise bölgede hasara yol açtığı aktarıldı.

12:06 10 Ekim 2024

KATİL İSRAİL KANA DOYMUYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli öldü.

AA muhabirine konuşan bir sağlık kaynağı, güneydeki Han Yunus kentinin doğusundaki Fuhari bölgesinde, İsrail'in "Amur" ailesine ait bir evi hedef aldığı saldırıda, 3'ü çocuk, 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Aynı kaynağa göre, Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla kasabasında, İsrail’in bir ay önceki saldırısında yaralanan bir kadın ile Huzaa kasabasında birkaç gün önceki saldırılarda yaralanan bir Filistinli yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları da Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi ve Tevam bölgelerinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve İsrail savaş uçaklarının Saftavi mezarlığı yakınlarındaki bir evi bombaladığını aktardı.

11:58 10 Ekim 2024

GAZZE’DEKİ KEMAL ADVAN HASTANESİ BAŞHEKİMİ DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

azze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Hüsam Ebu Safiye, İsrail’in hastanelerini tamamen tahliye kararını durdurması için uluslararası toplumdan destek istedi.

Ebu Safiye, çocuk yoğun bakım ünitesinde kaydettiği ve Filistin Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tahliye dayatmasında bulunduğu 3 hastaneden biri olan Kemal Advan Hastanesi’ndeki zor durumu aktardı.

Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Ebu Safiye, hastanede çok ağır durumda olan çocukların bulunduğunu, vücutlarının her yerinde şarapnel parçaları olduğunu ve hepsinin solunum cihazına bağlı tutulduğunu belirtti.

Ebu Safiye, "tüm uluslararası kuruluşlara, uluslararası topluma, İsrail’in Kemal Advan Hastanesinin tahliye kararını uygulamaktan vazgeçmesi ve hastanenin kapatılmasını engellemesi" çağrısında bulundu.

Ebu Safiye, şunları kaydetti:

"Kemal Advan Hastanesi, İsrail’in sürekli tahliye tehditleri ve yeterli yakıtın tedarik edilememesi sebebiyle kapanmak üzere. Kemal Advan Hastanesinin hizmetlerinin durması bu çocukların hayatlarının sona erdirilmesi demek. Gazze Şeridi’nde bu kadar büyük oranda bir yoğun bakım hastasını kabul edebilecek ikinci bir çocuk yoğun bakım servisi bulunmuyor.

Bununla birlikte yakıtımız da tükenmek üzere. Bugün Gazze’ye bir yardım konvoyu gelecek ancak İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yardım konvoyunun girişini engelliyor. Dünyaya tükenmek üzere olan yakıtın girmesine ve hastanelerin insani hizmetlerine devam etmesine izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz."

Ebu Safiye, çocuklar için barış çağrısı yaparak, Gazze’nin kuzeyinde güvenli tıbbi hizmetleri verebilmeleri için kendilerine destek olunmasını istedi.

11:56 10 Ekim 2024

İŞGALCİ İSRAİLLİLER'DEN HAZRETİ YUSUF'UN MAKAMINA BASKIN

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, dini ayin yapmak için işgal altındaki Batı Şeria'daki Hazreti Yusuf Makamı'na İsrail askerlerinin koruması altında baskın düzenledi.

Görgü tanıklarının AA'ya verdiği bilgilere göre, Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında İsrailler işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamı'na girerken arbede çıktı.

İsrail askerleri koruması altındaki Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, dini ayin yapmak için Yusuf Makamı'na baskın düzenledi.

Onlarca Filistinli İsrail askerlerine taş atarken İsrail askerleri ise Filistinlilere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı.

İsrail ordusu doğu Nablus'un bazı mahallelerine baskın düzenlerken Filistinlilerin evlerini aradı ve 1 Filistinliyi göz altına aldı.

11:50 10 Ekim 2024

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE BİR ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail ordusunun kara saldırısı başlattığı Lübnan'da bir İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 36 yaşındaki yedek Kıdemli Başçavuş Ronny Ganizate'nin, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la çatışmalar sırasında öldüğü belirtildi.

İsrail ordusunun verilerine göre, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze ve Lübnan'da ölen asker sayısı 731'e çıktı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar sürüyor.

Hizbullah, füze ve insansız hava araçları ile İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkileri hedef alırken, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'taki Dahiye bölgesine şiddetli hava saldırıları düzenliyor.

11:49 10 Ekim 2024

BATI ŞERİA'DA 22 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

israil ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda en az 22 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Beytüllahim, Kudüs ve Tubas kentindeki El-Faria Mülteci Kampı'na düzenlediği baskınlarda aralarında 2 çocuk, bir gazeteci ve eski tutukluların da bulunduğu 22 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

İsrail askerlerinin baskınlarda Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri işlediğine dikkat çekilen açıklamada, Filistinlilerin evlerinin tahrip edildiği, alıkonulan kişilerin ve ailelerinin tehdit edildiği aktarıldı.

11:45 10 Ekim 2024

İSRAİL ORDUSU BATI ŞERİA'DA MÜLTECİ KAMPI'NA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tubas kentindeki El Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek Filistinli direnişçilerle çatıştı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail ordusu askeri buldozerler eşliğinde Faria kampına çeşitli noktalardan baskın düzenledi.

Keskin nişancıları binaların çatılarına konuşlandıran İsrail ordusu, çok sayıda mahalleyi kuşatma altına aldı ve Filistinlilerin evlerinde zorla arama yaptı.

Askeri buldozerler kampın alt yapısına ve Filistinlilerin mülklerine zarar verdi.

Baskına karşı çıkan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışmalar yaşandı ve patlama sesleri duyuldu.

İsrail askerleri Faria Mülteci Kampı'nda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Kızılay'dan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Faria kampındaki ambulans merkezine ateş açtığı, sağlık çalışanları ve gönüllülerden merkezi kapatarak buradan çıkmasını istediği belirtildi.

İsrail ordusunun Faria kampında bir kızılay ekibini alıkoyduğu belirtilen açıklamada, diğer ekiplerden de orayı terk etmelerini istediği kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 160'ı çocuk 748 Filistinli hayatını kaybetti.

11:01 10 Ekim 2024

FİLİSTİNLİLERDEN HOLLANDA SAVCILIĞINA BAŞVURU

Hollanda'daki Filistinliler, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli yetkililer aleyhine sürdürdüğü soruşturmaların engellenmesine yönelik casusluk ve yıldırma faaliyetlerinin araştırılmasını istedi. Hollandalı avukat Barbara van Straaten, 20 Filistinli adına UCM'ye yönelik tehdit ve yıldırma iddialarını Hollanda Savcılığı'na (OM), taşıdıklarını bildirdi.

10:20 10 Ekim 2024

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE 12 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail’in Lübnan’da sürdürdüğü saldırılar aralıksız devam ederken, bölgedeki yıkım günden güne daha da korkutucu seviyelere ulaşıyor. Hizbullah Hareketi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta ve sınır bölgesinde saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusuna karşılık verirken, yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda Alon Tugayı 5030. Taburu'ndan Başçavuş Ronny Ganizate'nin öldüğü belirtildi.Açıklamada, bir başka askerin de aynı çatışmada yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.Ganizate'nin ölümüyle birlikte Lübnan’da ve sınırda yürütülen operasyonlarda hayatını kaybeden İsrailli asker sayısı 12’ye yükseldi.

09:30 10 Ekim 2024

İSRAİL'DEN YENİ İDDİA: 3 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) gece saatlerinde yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Suriye'nin Kuneytra bölgesini hedef aldığı, saldırıda Hizbullah'ın Golan Tepeleri sorumlusu Adham Jahout'ın öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Jahout'ın görevi, Suriye rejim kaynaklarından gelen bilgileri Golan Tepeleri'nde İsrail'e yönelik operasyonları kolaylaştırmak için Hizbullah'a aktarmaktı" ifadeleri kullanıldı.
IDF'den sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise Hizbullah'ın Günay Lübnan'da Hula Cephesi komutanı Ahmed Mustafa el-Hac Ali'nin, Meiss El Jabal bölgesindeki tanksavar birliğinin komutanı Muhammed Ali Hamdan'ın öldürüldüğü aktarıldı. El-Hac Ali'nin İsrail'in Kiryat Shmona bölgesine yönelik yüzlerce füze ve tanksavar füze saldırısından, Muhammed Ali Hamdan'ın ise İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine geniş çaplı tanksavar füze saldırılarından sorumlu olduğu öne sürüldü.

08:20 10 Ekim 2024

GEMİLER LÜBNAN'DAN YOLA ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

 

05:35 10 Ekim 2024

İRAN GİZLİCE NÜKLEER SİLAH DENEMESİ Mİ YAPTI?

İran'ın Semnan eyaletinde meydana gelen deprem haberinden günler sonra, sarsıntıların aslında Tahran'ın ilk nükleer denemesinden kaynaklandığı iddia edildi. Cumartesi günü saat 10:45'te Tahran Üniversitesi sismografi merkezi, İran'ın Semnan eyaletindeki Aradan kentinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ve sarsıntıların Tahran'ın doğusundaki bazı bölgelerde de hissedildiğini duyurdu.
Deprem haberinin hemen ardından Tahran rejiminin, İsrail'in topraklarına yönelik saldırılarına karşı caydırıcı bir önlem olarak, ilk yeraltı nükleer denemesini gerçekleştirdiği yönünde iddialar ortaya atıldı. İddialar tam da onlarca İranlı vekilin ülkenin Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'ne mektup yazarak nükleer silah çağrısında bulunduğu bir zamanda geldi.
İran haber ajansı nükleer spekülasyonları “söylenti” olarak reddetti ve nükleer denemenin Tahran'ın doktriniyle çeliştiğini vurguladı ancak iddialar sosyal medyayı aşıp batı medyasında da geniş yer aldı.

04:30 10 Ekim 2024

TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANINDAN "NAPALM BOMBASI" ÖNERİSİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimine Orta Doğu konusunda danışmanlık yapan Matthew RJ Brodsky, İsrail'e, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan İrlanda askerlerine "napalm bombası atmasını" önerdi.
X'te yoğun tepki çeken paylaşımını silen Brodsky'nin hesabı, daha sonra şirket tarafından "yayın ilkelerini ihlal" ettiği gerekçesiyle askıya alındı.İrlanda Başbakanı Simon Harris Brodsky'nin paylaşımının "iğrenç, uygunsuz ve aşağılık" bir açıklama olduğunu belirtti.

 

03:15 10 Ekim 2024

"SİYONİST HÜKÜMETİN GÜNDEMİ BATI ŞERİA HALKINI ÜRDÜN'E SÜRMEK"

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail hükümetinin gündeminin, işgal altındaki Batı Şeria üzerindeki hakimiyetini sıkılaştırarak Filistinli sakinlerini Ürdün'e sürmek olduğunu söyledi.

Hamas'ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Meşal, Katar'ın "Al Araby TV" kanalına verdiği demeçte, İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere uyguladığı şiddete ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mevcut İsrail hükümetinin "Ürdün'ü alternatif bir vatan olarak gördüğünü" belirten Meşal, "Aşırılıkçı siyonist hükümetin gündemi Batı Şeria'daki hakimiyetini sıkılaştırmak ve halkını Ürdün'e sürmek." dedi.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te başlattığı Aksa Tufanı'nın birinci yılına da değinerek, Filistin'deki direnişin Arap ulusal güvenliğini koruduğunu dile getiren Meşal, şöyle konuştu:

"İsrailliler, Mescid-i Aksa'yı yıkmaya ve cezaevlerinde mahkumlara yönelik kötü muamelelere başlamak için Kubbet-üs-Sahra'da kırmızı inekleri (kurban) kesmek istiyorlardı. Aksa Tufanı, İsrail'in ve onun uygulamalarının reddedilişinin bir ifadesi olarak başlatıldı ve İsrail'in planları tersine çevrilmek istendi."

Meşal, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'de yeniden tesis edemediği caydırıcılık imajının bir kısmını yeniden kazanmak için Lübnan cephesine kaçtığını ve bir yıl boyunca hiçbir şey başaramadığını belirtti.

02:31 10 Ekim 2024

İSRAİL'İN SURİYE'YE SALDIRI DÜZENLEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Beşşar Esad rejimi, İsrail'in Suriye'nin orta kesimindeki Humus iline saldırı düzenlediğini öne sürdü.

Rejimin haber ajansı SANA'nın haberinde, İsrail’in, Humus ilinin güneyindeki Hasye ilçesinde araba fabrikasına saldırı düzenlediği iddia edildi.

Haberde, saldırıda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan konuya ilişkin İsrail tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

01:27 10 Ekim 2024

İŞGALCİLERDEN LÜBNAN'A SALDIRI: 10 ÖLÜ

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın Güney iline bağlı Sur ilçesine hava saldırısı düzenledi.

5'İ SAĞLIK GÖREVLİSİ 10 ÖLÜ

Derdeğıye beldesinde sivil savunma merkezinin hedef alındığı saldırıda 5 sağlık görevlisi yaşamını yitirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise Sur ilçesindeki Verdaniye kasabasına düzenlenen bir diğer İsrail hava saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını duyurdu.

22:45 09 Ekim 2024

ABD: LÜBNAN'IN YENİ GAZZE OLMASINI İSTEMİYORUZ

ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" açıklamasına katılmadıklarını, Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasını istemediklerini bildirdi.

"NETANYAHU'NUN TEHDİTLERİNE KATILMIYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin güncel durumu değerlendirdi. Sözcü Jean-Pierre, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Lübnan'ın Gazze gibi olabileceğine" ilişkin tehdit içeren açıklamasına katılmadıklarını kaydederek, "Bu soru ile ilgili çok açık konuşacağım, Lübnan'ın bir başka Gazze'ye dönüşeceğini göremeyiz ve görmeyeceğiz. Bu, görmek istediğimiz şey değil." dedi.

Gazze ve Lübnan'daki acıların giderek arttığını ve tam da bu sebeple ateşkesin öneminin bir kez daha altını çizdiklerini söyleyen Jean-Pierre, bölgede ateşkes için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

"İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR"

Hizbullah'ın son 1 yıldır İsrail'e saldırılar düzenlediğini ve bu saldırıları durdurması halinde bugünkü İsrail saldırılarının önlenebileceğini savunan Jean-Pierre, İsrail'in kendini savunma hakkı konusunda net olduklarını ifade etti.

22:08 09 Ekim 2024

LÜBNAN'DA SON 24 SAATTE 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü ve son dönemde şiddetini artırdığı saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Son 24 saatte İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 22 kişinin daha hayatını kaybettiği, 80 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 141’e, yaralananların sayısının da 10 bin 99’a yükseldiği kaydedildi.

21:39 09 Ekim 2024

"İRAN'A HASSAS VE ÖLÜMCÜL SALDIRI"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidini yineleyerek, İsrail'in "ölümcül, hassas ve şaşırtıcı" bir saldırı gerçekleştireceğini savundu.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Gallant, İsrail ordusunun İstihbarat Direktörlüğü bünyesindeki Birim 9900'ü ziyaretinde İsrail'in İran'a olası saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

"İRAN BAŞINA NE GELDİĞİNİ ANLAMAYACAK"

Gallant, İsrail saldırdığında İran'ın "başına ne geldiğini veya nasıl geldiğini anlamayacağını" öne sürerek, saldırının "ölümcül, hassas ve özellikle şaşırtıcı" olacağı tehdidinde bulundu. Tüm askeri komuta kademesinin İran'a saldırı konusuna odaklanmış durumda olduğunu söyleyen Gallant, İran'ın geçen hafta düzenlediği saldırının "agresif" olduğunu ancak hatalı oldukları için "başarısız" olduğunu savundu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.