HDP'li vekiller, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, PKK kurucularına atıfla "Hepimiz Kemâl Pir'iz" diye bağırarak, Meclis komisyonunda PKK marşı okuyarak veya "Liderimiz Öcalan" diyerek PKK ile bağlarını açıkça kabullendiler.
Kendi liderlerinin Öcalan olduğunu, tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş da söylemişti. Ve hatta bir adım daha ileri gidip, Amerika ziyaretinde yaptığı konuşmasında "PKK'yı biz terör örgütü olarak görmüyoruz;silahlı bir halk hareketi olarak görüyoruz" bile demişti. Yine HDP'li vekil Abdullah Zeydan, Türk halkına hitaben "PKK sizi tükürüğünde boğar" diye tehditler savurmuştu.
HDP'nin PKK propagandası, afiş ve sloganlar gibi nispeten "masum" metotları da aşmış halde. Örneğin uluorta, medyaya haber olacak şekilde PKK'lı teröristlerin cenazesine veya taziyesine gitmeye değin terör propagandası namına ne yapılabilirse yaptılar.
Üstelik propaganda daha dolaylı bir desteğe işaret ederken, HDP'li vekillerin bizzat ve fiilen PKK'ya yardım ve yataklık ettiği de biliniyor. En son Nuranİmir isimli bir HDP'li vekil, PKK'lı zanlınıntelefonunu polisten aşırırken, yani delil karartırkenpolis kameralarınca görüntülendi.
Bundan iki yıl önce de aranan bir PKK'lı terörist,HDP'li vekil Murat Sarısaç'ın aracındaykenyakalandı ki öncesinde de aynı teröristinSarısaç'ın evinde saklandığı ortaya çıkmıştı. YineHDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, PKK'ya aracıylasilah teslim ederken yakalanmıştı.
Tüm bu emareler ortadayken, hangi demokrat ülke böylesi şiddetle iç içe bir partinin hiçbir sorun yokmuş gibi siyasi hayatını sürdürmesine izin verebilir?
Örneğin Herri Batasuna, İspanya'nın Bask bölgesinde oyları % 15-18 arasında değişen bir partiydi. Parti yetkilileri, ETA ile bağlantıları olduğu yönündeki iddiaları inkâr ediyordu. Ancak söylemlerinden seçtikleri temsilcilerin bağlantılarına değin pek çok veri organik ilişkiyi açık ediyordu.
İspanyol Yüksek Mahkemesi Yargıcı BaltasarGarzon'un talimatıyla önce ETA bağlantılı gazete "Egin" kapatıldı. Ardından Batasuna hakkındaki dava, ETA'yı terörist olarak nitelememekten siyasi tutukluları partiden aday göstermeye, değişik tarihlerde gerçekleştirilen ETA'nın terör eylemlerini kınamamaktan parti sözcüsünün "Yasal olan ya da olmayan her yoldan mücadelemizi sürdüreceğiz" gibi beyanlarına, terörizmi destekleyen afişler asmaktan halkı devlete karşı mücadele etmeye tahrik etmelerine kadar 23 maddeden ceza istemiyle açıldı.
Neticede Batasuna, 2002'de önce üç yılaskıya alındı, 2008'de yasaklandı ve 2009seçimlerine giremedi.
Dava, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ninönüne geldiğinde ise emsal teşkil edecekbir karar çıktı. AİHM, Batasuna'nın itirazınıOYBİRLİĞİ ile reddetti. Böylelikle Batasuna,AB nezdinde de ETA'nın bir parçası olarakkabul edilmiş oldu.
PKK'nın siyasi kolu olan HDP'nin sicilinebakıldığında, Batasuna'yı katbekat aşan suçlargörebiliyoruz. Buna rağmen "demokrasi"diye bağıran kişiler, bir siyasi parti tarafından yukarıdasaydığım suçlar işlenince suç olmaktan çıkıyormu; önce onu açıklamalılar. Demokrasi, terörü dışlar;terörün siyasi amaçla kullanılmamasını gerektirir. Aksi takdirde geriye demokrasi değil, silahın gölgesinde hayat mücadelesi kalır. HDP'yi "demokrasiadına" savunanlar, sadece siyaseti değil,demokrasi kelimesini de kirletiyorlar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.