Kıpraşıyor kıpraşmakta olan
Gerekçe ne? Liseliler coşuyor, kaynıyor, iktidara karşı kıyama duruyormuş! "Ramazan'da içki içenlere yapılan saldırılar" karşısında "ilericiler" sesini yükseltiyormuş!
Bir de bunun üstüne Cumhurbaşkanı Erdoğan "Taksim'deki Gezi Parkına o eseri inşa edeceğiz" demesin mi! Al sana kıpraşan bir Gezi ruhu! Al sana yeni toplumsal muhalefet!
Tamam da bunun neresi yeni Allah aşkına? Dil aynı, kurgu aynı, senaryo aynı. İmtiyazlarını kaybettiğini düşünen gözü doymazların konformizmi mi yeni?
"Yaşam tarzı savunusu" adı altında 28 Şubat'ta ürettikleri vesayetin aynısını üretmek istiyorlar. Siyaseti ve dahası toplumun büyük bir kesiminin değerlerini baskılamaya çalışıyorlar.
Cumhuriyet mitingleri süresince kullanılan kibirli ve dışlayıcı dilin aynısı kullanılıyor. Acaba yenilik, gay'lerin, lezbiyenlerin, transseksüellerin sokaklarda gösteri yapmasından "muhalefet" tırtıklamak mı?
Bu mu "yükselen yeni toplumsal muhalefet?" Yoksa "yeni MHP"den mi yükselecek bu "toplumsal muhalefet?"
Devlet Bahçeli'ye rağmen MHP'yi dizayn etme çabasının partiyi bölme noktasına getireceğini elbette biliyorlardı. Ne var ki onları ilgilendiren MHP değildi. MHP'yi ele geçirmek, olmazsa yeni bir parti kurup, sağda AK Parti'ye karşı bir sinerji meydan getirmeyi istedikleri muhakkak.
Fakat başka bir amaçları daha vardı. "Yeni toplumsal muhalefet dalgası"na yarayışlı bir partner kazandırmak. MHP gençliğini mobilize etmek ve "yeni Gezi bloğu"na katmak.
Gezi kalkışmasının en önemli sermayesi hem milletin hem de devletin afallamasıydı. Orada açılan parantez yenilerde kapandı.
Evet, kamu otoritesi halktan aldığı yetkiyi kullanarak tasarrufta bulunmaya devam edecek. Bunun takdirini de halk yapacak.
Parazit yapanlar aradan çekilecek. Sokaktan "devrimci şiddet" üretmeye çalışanlara pabuç bırakarak Türkiye'de ne siyaset yapılır, ne yatırım.
Siyasetin sadece parlamentoda yapılmadığı doğrudur. Yasal sınırlar içinde kim hangi platformda siyaset yapmak istiyorsa yapsın. Fakat "şiddet"in olduğu yerde siyaset olmaz.
Şimdilerde sokağı, şiddeti ve vandalizmi işaret edenlerin derdi siyaset değil. Yükseldiğini söyledikleri yeni toplumsal muhalefeti temsil etmek hiç değil. Zaten öyle bir yükseliş de yok, yeni bir toplumsal muhalefet de.
Eğer Türkiye'deki muhalefet partileri bir şeyleri temsil etmek istiyorlarsa, sahici bir biçimde karşılarındaki toplum kesimlerine kulak versinler. Onlara gerçekten dokunup, gerçek bir sorunlarını çözüme kavuştursunlar.
Çok mu şey istedim?
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti (25.07.2018)
- Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet (23.07.2018)
- İsrail’in tehlikeli oyunu (21.07.2018)
- Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil (19.07.2018)
- Hesaplaşmamız sürmeli (18.07.2018)
- Kazanan 15 Temmuz ruhudur (16.07.2018)
- Irkçıları daha ne kadar koruyacaksınız? (14.07.2018)
- NATO’da ABD-Avrupa çekişmesi (12.07.2018)
- Başkan Erdoğan, El Muzaffer Daimen (11.07.2018)
- Kültürel alan da demokratikleşmeli (09.07.2018)