CUMHURBAŞKANIMIZ Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümünde yaptığı "Birilerinin elinde, hattabirden fazla olmak üzere,nükleer başlıklı füzeler var. Ama benim elimde olmasın,ben bunu kabul etmiyorum"çıkışı ile yepyeni bir jeopolitik hamledaha yaptı. Erdoğan, daha öncede nükleer silaha sahip olan veolmayan ülkeler arasındaki eşitsizliğeişaret etmişti. İsrail'in sahip olduğunükleer askeri kapasiteyi bölgede"bir korkutma ve kışkırtma aracı"olarak kullanmasını eleştirdiğibiliniyordu. Bu söylemin amacı ne ? 1) Türkiye'nin askeri güçprojeksiyonunu yükseltecek birmilli hareket başlatmak. 2) Adaletsiz dünya düzeninegetirdiği "Dünya beştenbüyüktür" eleştirisini yeni birargümanla beslemek.
Bir bilene atom bombası yapımını sordum: "Gerekirse yaparız.
Uluslararası kontrol sıkı ama Türkiye bölgesel güç ise, ne olursa olsun yapmak zorunda kalırsak yaparız.
Hızlı bir şekilde gaza basabiliriz.
Akkuyu nükleer santrali 2022'de devrede olacak. Sinop kurulacak.
Nükleer santrallar hayati alt yapı demektir. Bilgi ve beceri yaratır.
Nükleer silah öncesi tüm imkan ve yeteneklerimiz var."
ATLAS JET-ISPARTA KAZASI VE TORYUM
Isparta'da 30 Kasım 2007'de düşen Atlasjet davası sürerken, Türkiye'nin TORYUM MADENİ araştırmalarını yürüten beyinlerle ilgili gizem kaldırılamadı.
Kaza, Türkiye'nin çok az bilinen 120 TRİLYON DOLARLIK bir TORYUM zenginliğini ortaya çıkarmıştı.
'Toryum' projesi üzerinde çalışan Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet, Özgen Berkol Doğan, Mustafa Fidan ve Engin Abat'ı Isparta'daki kazada kaybetmiştik.
Nur içinde yatsınlar.
Isparta'da şüpheli kazada (Bana göre yabancı istihbaratoperasyonu) Türkiye için önemli bir proje için çalışan 6 bilim insanını kaybettik. Bu bilginler Türkiye'nin iç ve dış borçlarını defalarca ödeyeceğini söyledikleri bir maden üzerinde çalışıyorlardı.
Bilginlerimizin sunacakları bildiri ile ilgili kayıtlar, şahsi notlar, ortada yok, kayıp.
Böyle önemli bir bilgi üzerinde çalışan bilginlerin kayıtlarına ne oldu?
Ülkemizi ilgilendiren bu bilgilerin uçağı imal eden şirket ajanları tarafından toplanıp götürüldüğü değerlendiriliyor. Dünyada yaygın bir rezerve sahip olan toryum, son yıllarda geleceğin yakıtı olarak belirtiliyor.
Türkiye, geleceğin yakıtı olarak dillendirilen toryumda dünyanın ikinci rezervine sahip.
Türkiye'nin sahip olduğu düşünülen toryum rezervi enerji üretimi açısından, 120 trilyon dolarlık petrole eşit. 120 TRİLYON DOLAR...
Dünya toryum rezervi toplam bir milyon 780 bin ton. Bunun 790 bin tonu Türkiye'de. SONUÇ: Türkiye toryum zengini. Çok çok önemli toryum, tıpkı uranyum gibi bir nükleer hammaddesi.
Gelecekte toryum yakıtlı nükleer reaktörler ve atom bombası açısından Türkiye, makus talihini yenecektir.
Bağımsız Türkiye yürüyüşü sürüyor. CUMHURBAŞKANIMIZERDOĞAN'ın Sivas'tan verdiği mesaj geleceğimizi aydınlatıyor.
Yaşasın hainlere cehennem, imanlı yüreklere cennet...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.