Tekirdağ'daki yangın kontrol altında! Valilikten açıklama geldi: Soğutma çalışmaları sürüyor
Tekirdağ'da başlayan orman yangını giderek büyüyerek Çanakkale'ye de sıçradı. Yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı'nı dumanlar kaplarken; Çanakkale'de 4, Tekirdağ'da ise 3 köy tedbir amacıyla boşaltıldı. Yapılan yoğun müdahaleler sonucunda Tekirdağ'daki yangın kontrol altına alınırken valilik bölgede soğutma çalışmalarınınn sürdüğünü duyurdu. İşte detaylar...
Tekirdağ'da iki gündür devam eden ve Çanakkale'ye sıçrayan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.
İŞTE YANGINDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR
CANLI ANLATIM
TEKİRDAĞ'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
Tekirdağ Valiliği, Şarköy ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, 15 Temmuz Salı günü başlayan yangının, kısa sürede geniş alana yayıldığı hatırlatıldı.
Yangının, görevlilerin kesintisiz olarak yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şu an için soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının kontrol altına alınması noktasında yoğun çaba sarf eden başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, zor şartlarda canla başla mücadele eden fedakar itfaiye personeli ile diğer görevlilerimize ve daima yanımızda olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."
Açıklamada, yangının tekrar başlamaması için soğutma çalışmaları bitene dek mücadele unsurlarının bölgede bulunacağı bildirildi.
Vatandaşların tespit ettikleri herhangi bir olumsuzluğu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi istenen açıklamada, "Yangının kontrol altına alınması için hep birlikte göstermiş olduğumuz mücadeleyi, bundan sonraki süreçte de ormanlarımızı ve doğamızı canlandırmak için yine hep birlikte sürdüreceğiz." ifadesi kullanıldı.
TEKİRDAĞ'DAN ÇANAKKALE'YE SIÇRAYAN YANGINDA ZARAR GÖREN ALANLAR DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde çıkan ve Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine sıçrayan orman yangınında zarar gören alanlar dronla görüntülendi.
Şenköy Mahallesi'nde önceki gün öğle saatlerinde orman dışı alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy beldesi kırsalına ulaşan yangın geniş alanda etkili oldu.
Yangın alanında çalışmalarını sürdüren ekipler, yanan yerlerdeki inceleme ve tarama çalışmalarına devam ediyor.
Bu arada yangında zarar gören alan dronla görüntülendi.
TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki orman yangını kısmen kontrol altına alındı.
İstiklal Mahallesi'nde 15 Temmuz Salı günü tarım arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangınla mücadelede 42 saat geride kaldı.
15 söndürme uçağı, 19 söndürme helikopteri, 500'e yakın kara aracı ve 1181 personelle müdahale edilen yangın kısmen kontrol altına alındı.
Arazöz, itfaiye araçları ve su tankerleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Bölgede rüzgarın etkisini kaybetmesiyle duman yoğunluğunun da azaldığı gözlendi.
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey bölgede AFAD'ın Mobil Koordinasyon Merkezi'nden çalışmaları yönetiyor.
Öte yandan, AA ekibi yangında zarar gören ormanlık alanı dron ile görüntüledi.