Hrant Drink davasında yeni gelişme! Cinayetin tetikçisi Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırlandı! Yeniden hapsi istendi
Türkiye'nin en çok konuştuğu olaylardan olan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin faili olan Ogün Samast 'koşullu salıverilme' kapsamında tahliye edilmişti. Alınan son dakika bilgisine göre Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırlandı. Hazırlanan yeni iddianamede Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.
Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Cinayetin faili olduğu belirlenen Ogün Samast, 20 Ocak 2007'de Samsun otogarında yakalanmıştı.

24 Ocak 2007'de tutuklanan Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledildi.

OGÜN SAMAST TAHLİYE OLMUŞTU
16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast'ın 1 yıl önce iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenildi. Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verildi.






