İstanbul Kadıköy’de katliam! 45 kedi ölü bulundu: Birkaç saat aralıklarla...
Dehşete düşüren olay İstanbul’un Kadıköy ilçesinde meydana geldi. Mahalle sakinleri tarafından sokakta beslenen yaklaşık 34 kedi, ölü bulunmuştu. Kimi mahalle sakinlerinin ise evinde beslediği kediler kayboldu. Polis yaşanan olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken İlçe Tarım Müdürlüğü ise ölen kedilerden aldığı numuneleri laboratuvara gönderdi. Sokaktaki kedileri besleyen ve evindeki 4 yaşındaki kedisi kaybolan mahalle sakini Çağla Göksu, “Kendi kedimi ararken komşu bahçelerde ölü kediler gördüm. Yani büyük bir katliam. Birkaç saat aralıklarla hayvanlar öldü" dedi. Yaşanan olayın ardından bir grup hayvansever, yaklaşık 45 kedinin öldürülmesini protesto etti. Kedilerin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler savcılığa şikayette bulunduklarını belirtti. Hüseyin Çınar, "Dün 34 diye geçildi ama şu an gelen haberler ve bilgiler, kayıplarla birlikte 45 civarında söyleniyor. Zehir katılmış öngörümüz o yönde. Çünkü bu kadar hayvanın bir anda ölmesi normal bir durum değil" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yaşanan olay, Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Önceki akşam saatlerinde bir mahalle sakini, sokakta beslediği kedinin hastalandığını fark etti.
Bir süre sonra vatandaşlar, sokakta ve bina bahçelerinde kedi ölüleri olduğunu gördü. Dün sabah saatlerinde ise tehlikenin boyutu gün yüzüne çıktı. Mahalle sakinleri tarafından 34 sokak kedisinin öldüğü belirlendi. Kimi mahalle sakininin ise evinde beslediği kedilerin kayıp olduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis, Kadıköy Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.