Gül nine yürekleri dağladı: Bir kızım vardı o da torunlarımı alıp gitti
Türkiye 6 Şubat günü asrın felaketiyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan dehşetin ardından binlerce aileye mezar olan Adıyaman’da da geriye gözü yaşlı çok sayıda insan kaldı. Depremde kızını, damadını ve 3 torununu kaybeden Gül Işık ve Mehmet Işık çifti bir an olsun binlerce Adıyamanlının defnedildiği Yeni Mezarlık'tan ayrılmıyor. Anneanne Gül Işık, "Ciğerim yanıyor. Biz TOKİ'de oturuyoruz. Bizim evde bir şey yok. O akşam bize çağırmıştım hepsini keşke gelselerdi" dedi.
Asrın felaketinin ardından binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği Adıyaman'da, Yeni Mezarlık yakınlarını kaybeden insanlarla dolu. Binlerce aileye mezar olan Adıyaman merkezdeki yıkım geriye gözü yaşlı çaresiz insanlar bıraktı. Kızını, damadını ve 3 torunun mezarı başında ağıt yakan anneanne Gül Işık ve dede Mehmet Işık torunlarına getirdiği çikolata ve sütleri mezar taşlarına bıraktı.
Yürekleri dağlayan dede Mehmet Işık'ın gözyaşı bir an bile durmuyor. Işık; "Oğlum Alim torunum, sana çikolatalı süt getirdim. Hani çok seviyordun içsene niye içmiyorsun. Ablalarına iyi bak onlar sana emanet" diyerek gözyaşı döküyor.
Sabah'ın haberine göre, anneanne Gül Işık; "Her gün getiriyorum, lokum, çikolatalı süt getiriyorum ama içmiyorlar. Artık yoklar. Bir aile yok oldu. Çiğerim yanıyor, biz TOKİ'de oturuyoruz bizim evde bir şey yok. O akşam bize çağırmıştım hepsini keşke gelselerdi keşke. Hepsi birbirine sarılı şekilde bulundu" dedi.