Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler neler? Atatürk hangi şarkıları severdi?
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 84 yıl önce, 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 gece Dolmabahçe'deki odasında hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım dolayısıyla çok sayıda kişi, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları araştırıyor. Peki, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler neler? İşte, Atatürk hakkında merak edilenler...
Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de saat 09:05'te hayata gözlerini yumdu.Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım'da çeşitli alanlarda Mustafa Kemal Atatürk'ü anma adına törenleri düzenlenecek. 2022 yılı Atatürk'ün vefatının 84. yılı olacak. 10 Kasım dolayısıyla Atatürk'ün sevdiği şarkı, türkü ve marşlar, bugün birçok kişi tarafından merak ediliyor.
Sanata ve sanatçıya verdiği değerle anılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hangi şarkıları severdi? İşte, Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler...
ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKI VE TÜRKÜLER
Köşküm Var
Yanık Ömer
Mendilimin Yeşili
Öyle Afeti Yekta
Nigahı Mestine
Mani Oluyor
Cana Rakibi
Alişimin Kaşları
Dağlar Dağlar Viran Dağlar
Mayadağdan Kalkan Kazlar
Pencere Açıldı Bilaloğlan
Havada Bulut Yok
Peşrev
İzmir'in Kavakları
Kimseye Etmem
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK NEDEN VEFAT ETTİ?
Mustafa Kemal Atatürk, 1938 yılının ilk aylarında iştahsızlık ve halsizlik hissetmeye başladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kaşıntılar hissediyor ve sık sık burun kanamaları yaşıyordu. Bu kaşıntıların Çankaya Köşkü'ndeki karıncalardan meydana geldiği düşünüldü ve köşk bu sebeple ilaçlandı. Atatürk kaşıntılar yaşamasından dolayı özel bir kür tedavisi için Yalova Termal'e götürüldü.
Götürüldüğü otelde, Atatürk'ü 22 Ocak 1938 günü muayene eden Dr. Nihat Reşat Belger, karaciğer rahatsızlığından şüphelendi ve bazı tetkikler sonucunda Atatürk'e siroz teşhisi koydu.
Doktor Belger'in mutlak surette perhiz yapmasını tavsiye ettiği Atatürk, termal otelde olan tedavisine bir süre daha devam etti, ancak doktorların bütün itirazlarına rağmen 1 Şubat 1938'de tedaviyi yarıda bırakarak Bursa'ya gitti. 6 Mart 1938 günü beş doktor Çankaya Köşkü'nde Atatürk'e bir konsültasyon yaptılar ve siroz hastalığı teşhisi kesinleşmiş oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım sabahı hayata gözlerini yumdu.