Bartın'da yaralanan işçilerin sağlık durumlarına ilişkin yeni gelişme! Bir hasta yoğun bakımdan çıktı
Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralanan ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi altına alınan 6 hastadan birinin yoğun bakımdan servise alındığını belirten Yanık Merkezi Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, durumu ağır olan diğer 5 hastadan birinin de solunum cihazından ayrılma sürecinin başladığını ifade etti.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim Cuma akşamı patlama meydana geldi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında yaşanan patlamada 41 kişi şehit oldu.58 işçi sağ tahliye edildi, 11 madenci tedavileri için hastaneye sevk edildi. Yaralılardan 6'sı ise iki ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine gönderildi.
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, yaralılar hakkında bilgi verdi.
"BİR HASTA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI"
Turan, "Hastalardan 5'inin yaraları ileri düzeyde ağırdı ve onları solunum makinesine bağlamak zorunda kaldık. Yoğun tedavileri ve acil ameliyatları devam ediyor. Bir hastamız da diğerlerine göre nispeten daha iyiydi ama o da zehirli gazlara maruz kaldığı için hiperbarik oksijen tedavisine ihtiyaç duymuştu. O hastamızın da her gün gerekli tedavileri yapılıyor. Şu an bu hastamızın durumu iyi ve kendisini yoğun bakımdan çıkardık. Solunum makinesine bağlı olan diğer hastalarımızdan da bir tanesinin makineden ayrılma süreci başlatıldı. Durumu iyiye gidiyor. Diğer bütün hastalarımızın acil ameliyatları, ölü dokularının temizlenmesi ve diğer yoğun bakım prosedürleri en üst düzeyde yapılıyor. Hastaların tedavilerinde hastanenin ilgili bölümlerinin tüm bölüm başkanları en üst düzeyde katılım sağlıyor. Sürekli bir konseyde tartışılarak tedavi ve takipleri yapılıyor" diye konuştu.
"YANAN BÖLGELER YAPAY DERİLERLE KAPATILACAK"
Bundan sonraki süreçte makineden ayrılmak üzere olan hastalar dışındaki diğer hastaların da ağır yanıklarının, ölü dokularının temizlenmesi ve durumlarının daha kötüye gitmemesi için yoğun tedavi ve ameliyat prosedürlerinin devam edeceğini ifade eden Turan, şöyle konuştu: "Bu aşamada ölü dokuları hızlı bir şekilde hastalardan uzaklaştırmamız gerekiyor. Onları aldığımız zaman da buraları yapay derilerle veya kendi ellerinden alabileceğimiz yerlerden kapatmamız gerekiyor. Kök hücre tedavisi de uygulamamız gerekebilir. Bundan sonraki süreçte tüm ümidimiz bu hastalarımızın, yaralılarımızın sağlığına kavuşması.