Kandil Simidi Evde Nasıl Yapılır? Pastane usulü mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi malzemeleri! Kolay kandil simidi tarifi...
Kandil günlerinin yer etmiş lezzeti olan kandil simidi için vatandaşlar arama motorlarına "kandil simidi evde nasıl yapılır", "kandil simidi tarifi", "kadil simidi için gerekli malzemeler neler" gibi soruların cevaplarını aratıyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi için gerekli malzemeler neler? İşte Evde kolay ve pratik kandil simidi tarifi...
7 Ekim Cuma günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili sebebiyle vatandaşlar kandil simidi nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Kandil günlerinin yer etmiş lezzeti olan kandil simidini yapan vatandaşlar Allah rızası için komşularına ya da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Peki pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır? İşte ev yapımı mahlepli mahlepsiz kandil simidi tarifi....
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ!
Ev yapımı mahlepli kandil simidi için gerekli olan malzemeler şu şekilde:
- 4.5 su bardağı un
- 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Susam
Mahlepli Kandil simidi yapılışı: Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek yoğuralım. Elde ettiğimiz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlamayı ihmal etmeyelim. Elimizle hamura simit şekli verdikten sonra yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. 20 dakika sonra fırından çıkardığımız kandil simitlerini afiyetle tüketebiliriz.
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ!
Ev yapımı mahlepsiz kandil simidi için gerekli olan malzemeler şu şekilde:
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta beyazı
- Susam Çörek otu
Mahlepsiz Kandil simidi yapılışı: Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..